LUKOIL Group

Oy Teboil Ab:n omistaa PAO LUKOIL, joka 23.3.2005 solmitulla kaupalla osti yhtiön koko osakekannan. Lontoon pörssiin listattu LUKOIL on yksi maailman suurimmista öljy-yhtiöistä.

Lukoilin pääkonttori Moskovassa

LUKOIL on maailman suurimpia öljy-yhtiöitä. Yhtiön päätoimialat ovat öljyn ja kaasun etsintä ja tuotanto sekä öljytuotteiden jalostus ja myynti. Yksityisomisteisista yhtiöistä LUKOIL on maailman 4. suurin öljyn tuottaja. Yhtiön hallussa on 1 % maailman todennetuista öljyvaroista ja 2 % maailman öljyntuotannosta. 

LUKOILilla on toimintaa 35 eri maassa ja neljällä mantereella; työntekijöitä on 106 000. LUKOILin huoltoasemaverkosto toimii 22 maassa ja huoltoasemia on noin 5 500.

Vuonna 2014 LUKOILin liikevaihto oli 144,2 miljardia US-dollaria. LUKOIL listautui Lontoon pörssiin ensimmäisenä venäläisyhtiönä vuonna 2002.

>> LUKOIL-vuosikertomukset

Kestävää kehitystä

LUKOILin missio on valjastaa maapallon energiavaroja ihmiskunnan hyvinvoinnin edistämiseksi. Yhtiö tähtää pitkäaikaisen talouskasvun tukemiseen sekä yhteiskunnalliseen vakauteen, vaurauteen ja kehitykseen.

LUKOIL huolehtii ympäristöstä ja tukee kestävää kehitystä. Yhtiön tärkeä päämäärä on luonnonvarojen järkevä hoito. Lukoil investoi ympäristönsuojeluun minimoidakseen tuotannon aiheuttamat ympäristöhaitat. LUKOILin ympäristöjärjestelmä täyttää ISO 14001:2004 -standardin ja OHSAS 18001:2007 -työterveys- ja työturvallisuusstandardin.

>> Ympäristön suojelu LUKOIL Groupissa