Valinnan vaikeutta – vai helppoutta?

Mikä on oikea öljy minun autooni? Miksi vaihtoehtoja pitää olla niin paljon? Kun katsoo huoltoaseman tai valintamyymälän öljyhyllyä, valikoiman laajuus voi hämmentää. Tavallisen autoilijan ei tarvitse tuntea itseään tyhmäksi. Suhteellisen usein autoalan ammattilaisetkin joutuvat näkemään vähän vaivaa oikean öljyn löytämiseksi.

Me Teboililla haluamme auttaa asiakkaitamme valitsemaan käyttötarpeeseen sopivan voiteluaineen. Usein oikea öljy löytyy helpoiten käyttämällä hakukonetta osoitteessa www.teboil.fi/voiteluaineet, sivu toimii sujuvasti myös mobiililaitteilla. Henkilö- ja pakettiautojen kohdalla haun voi tehdä näppärästi rekisteritunnusta käyttämällä. Vaihtoehtoisesti haun voi tehdä merkki- ja mallitietojen perusteella. Tällä tavalla pääset käsiksi myös erikoisempien ajopelien öljysuosituksiin.

Öljyhyllystä löytyy myös perinteiset paperiset valintataulukot, jotka helpottavat valintaa. Käyttöohjekirjasta on vielä hyvä tarkistaa ajoneuvon valmistajan asettamat suorituskykyvaatimukset, jolloin öljyn sopivuudesta voi varmistua vertaamalla käyttöohjekirjassa olevia luokituksia pakkausmerkintöihin.

Yleensä autoilija tarvitsee autoonsa moottoriöljyä. Moottoriöljy vaihdetaan säännöllisesti ja sitä myös kuluu autolla ajettaessa. Normaalin öljynkulutuksen vuoksi moottoriöljyn määrää on syytä tarkkailla myös öljynvaihtojen välillä. Auton käyttöohjekirjassa on kerrottu, kuinka moottoriöljyn määrä tarkastetaan. On järkevää pitää saatavilla litran pullo autoon sopivaa öljyä mahdollisia lisäystarpeita varten.

Autoissa on öljyä myös voimansiirrossa ja usein myös ohjaustehostimessa. Jos autossa on kaikki kunnossa, näiden öljyjen määrän ei pitäisi vähetä autolla ajettaessa. Nämä öljyt myös vaihdetaan harvemmin kuin moottoriöljyt.

Mikä on parasta öljyä?

Moni varmasti ihmettelee, miksi erilaisia moottoriöljyjä pitää olla niin paljon. Yhtään turhaa tuotetta Teboilin valikoimassa ei kuitenkaan ole. Lähtökohtana öljyjen suunnittelussa on autovalmistajien asettamat suorituskykyvaatimukset. Yhä useammin uusilla automalleilla on omia erityisvaatimuksia. Yksi autovalmistaja voi edellyttää tietynlaista moottoria suojaavaa lisäaineistusta. Toinen haluaa maksimoida hiukkassuodattimen tehokkuuden ja käyttöiän. Kolmas valmistaja taas painottaa öljyn kykyä alentaa moottorin sisäisiä kitkoja. Usein nämä vaatimukset ovat keskenään ristiriidassa, jolloin ainoana mahdollisuutena on tehdä eri tarpeisiin räätälöityjä tuotteita.

Ei olekaan siis mahdollista nimetä yleisellä tasolla parasta öljyä. Kyse on aina käyttötarkoitukseen sopivimman tuotteen valinnasta. Joissakin tapauksissa autoon sopii vain yksi erikoistuote, joissakin tapauksissa vaihtoehtoja voi olla hyvinkin paljon.

www.teboil.fi/voiteluainesuositukset