Virpi ja Janne Teräs, Teboil Vaasa Laturintie

Teboil avaa upouuden huoltoaseman Vaasaan Laturintielle 1.9.2016. Avauksen alla aseman kauppiasyrittäjät Virpi ja Janne Teräs suorastaan pursuavat intoa ja energiaa: "Huoltamoyrittäjyys on ollut pitkäaikainen tavoitteemme ja on upeaa päästä aloittamaan kauppiasura hyvällä liikepaikalla ja uutuuttaan hohtavissa, tarkoituksenmukaisissa tiloissa! Ne ovat kuitenkin vain toiminnan puitteet - raikas ja maukas ruoka sekä ensiluokkainen palvelu tulevat olemaan toimintamme ydin ja kilpailuvalttimme", Virpi ja Janne lupaavat.

Myös huoltamon henkilökuntaa palkattaessa tärkein kriteeri oli oikea asenne. "Kaiken muun voi opettaa", Virpi toteaa. "Haluan, että paikat pidetään tiptop-kunnossa ja että kaikenikäiset asiakkaat palvellaan aina parhaalla mahdollisella tavalla."

Avausvalmistelut ovat sujuneet hyvin, vaikka aikataulu onkin ollut haastavan tiukka. "Polttoainemyynti automaatista aloitettiin jo elokuun puolivälissä ja autoilijat ovat löytäneet paikan kivasti. Huoltamon ovellakin on käynyt vähän väliä joku kurkkimassa ja kyselemässä avauspäivää", Virpi kertoo.

Päävastuu huoltoaseman päivittäisestä toiminnasta on Virpillä, mutta epäsäännöllistä vuorotyötä veturinkuljettajana tekevä Janne tulee olemaan mukana niin paljon kuin mahdollista. "Tämä on meidän yhteinen projekti", Virpi sanoo.

Hyvää vastapainoa Kurikan Närvijoella asuvan yrittäjäpariskunnan elämään tuovat perheen neljä 7–12-vuotiasta vilkasta poikaa sekä Pietarista saapunut vuoden ikäinen rescue-koira.