Keittiöpäällikkö Minna Koskinen, Teboil Suomusjärvi Kivihovi

Minna Koskinen on työskennellyt Teboil Kivihovissa kahdeksan vuotta, josta viimeiset neljä vuotta keittiöpäällikkönä. Turku–Helsinki-moottoritien puolivälissä sijaitseva vilkas liikenneasema palvelee ympäri vuorokauden ja sen ravintolassa on yli 300 asiakaspaikkaa. Minna pyörittää aseman keittiötä viiden kokin tiimillä.

"Mirva, Marjatta, Roosa, Riitta ja Roope", Minna luettelee. "Ikähaitarimme on kahdestakympistä kuuteenkymppiin, mutta yhteistyömme sujuu hyvin. Kaikki osaavat ja tekevät kaikkia keittiön töitä, ja osallistun myös itse päivittäin ruuanlaittoon."

Aamuvuorolainen aloittaa 5.30 vitriinituotteiden valmistamisella eli paistamaan pullia ja täyttämään sämpylöitä. Toinen kokki saapuu 7.30 ja ryhtyy valmistamaan noutopöydän lounasruokia sekä à la carte -annoksia. Kello 15 alkavassa iltavuorossa tehdään à la carte -annoksia ja esivalmistellaan seuraavan päivän lounasta. Perjantaista sunnuntaihin kello 11.30–19 on vielä lisäksi ns. välikokin vuoro.

"Valmistamme nykyisin kaikki ruuat alusta loppuun itse. Uudistimme noutopöytälounaan täysin vuodenvaihteessa, ja uusi ruokalista on otettu hyvin vastaan. Asiakkailta on tullut erittäin hyvää palautetta ja ruokailijoiden määrä on noussut koko alkuvuoden", Minna iloitsee.

Hän kertoo asiakkaiden suosikkeja olevan perinteiset kotiruoat, kuten lihapullat, jauhelihapihvit, lindströminpihvit ja makkarastroganoff. "Ja aamupuuroistamme ylivoimaisesti suosituin on riisipuuro, vuodenajasta riippumatta", Minna nauraa.

Monet ammatikseen ruokaa laittavat toteavat oman lempiruokansa olevan "jonkun muun valmistamaa", mutta vuodesta 1988 ravintola-alalla ollut Minna sanoo tykkäävänsä ruuanlaitosta edelleen myös vapaa-ajallaan. Hän nimeää lempiruuikseen kaalikääryleet ja erilaiset maksaruuat.

Töihin Teboil-huoltoasemalle?

Teboil-kauppiaat ovat itsenäisiä yrittäjiä ja vastaavat itse henkilökuntansa rekrytoinnista. Mikäli sinua kiinnostaa työ Teboil-huoltoasemalla, voit olla yhteydessä suoraan haluamaasi huoltoasemaan; yhteystiedot löydät täältä.