Lähimaksu

Lähes kaikilla Teboilin huolto- ja automaattiasemilla voi nyt maksaa tankkauksen myös lähimaksulla.
Lähimaksu on nopea ja turvallinen tapa maksaa tankkaus, sillä aikaa ei kulu tunnusluvun näpyttelyyn, eikä tunnuslukua voi myöskään urkkia maksutilanteessa.

Lähimaksuissa käytetään NFC (Near Field Communication) -lähilukutekniikkaa, joka on suojattua langatonta dataliikennettä. Salaus on ainutkertainen jokaisen oston yhteydessä ja suojaa transaktiotietoja.

Lähimaksaminen onnistuu siihen soveltuvilla maksukorteilla sekä älypuhelimella, jossa on NFC-lähilukutekniikkaa käyttävä maksusovellus eli mobiililompakko (esim. Apple Pay, Nordea Wallet, Pivo, Google Pay). MobilePay käy toistaiseksi vain huoltoasemien kassoilla.

Näin teet lähimaksun maksukortilla:

1) Jos sinulla on Teboilin etukortti, syötä se ensin maksupäätteeseen.

2) Valitse maksupäätteeltä maksutavaksi lähimaksu.

3a) Jos haluat tankata lähimaksun enimmäismäärällä 50 eurolla, riittää että seuraavaksi viet maksukortin parin sentin etäisyydelle maksupäätteen näytöstä. Maksupääte ilmoittaa, kun maksu on hyväksytty. Mikäli haluat tankata yli 50 eurolla, tulee maksukortti syöttää maksupäätteeseen ja näppäillä tunnusluku normaaliin tapaan.

3b) Jos haluat tankata alle 50 eurolla, käytä maksupäätteen pikavalintoja, tai valitse ”muu summa” ja näppäile haluamasi summa.

4) Valitse mittari, josta haluat tankata.

5) Vie maksukortti parin sentin etäisyydelle maksupäätteen näytöstä. Maksupääte ilmoittaa, kun maksu on hyväksytty.

6) Tankkauksen jälkeen voit halutessasi tulostaa kuitin.

Huom! Katevaraus tapahtuu valitun summan mukaan, mutta tankkauksen jälkeen järjestelmä oikaisee katevarauksen vastaamaan todellista tankkausta. Tililtäsi veloitetaan siis aina vain se summa, jolla olet oikeasti tankannut.

Näin teet lähimaksun puhelimella:

1) Varmista, että puhelimessa on NFC-maksaminen päällä.

2) Tunnistaudu puhelimesi maksusovellukseen eli mobiililompakkoon.

3) Jos sinulla on Teboilin etukortti, syötä se maksupäätteeseen.

4) Valitse maksupäätteeltä maksutavaksi lähimaksu.

5a) Jos haluat tankata 50 eurolla, riittää että seuraavaksi viet puhelimen parin sentin etäisyydelle maksupäätteen näytöstä. Puhelin ja maksupääte ilmoittavat, kun maksu on hyväksytty.

5b) Jos haluat tankata jollain muulla summalla, käytä maksupäätteen pikavalintoja, tai valitse ”muu summa” ja näppäile haluamasi summa (mobiililompakossa lähimaksun enimmäismäärä määräytyy kortin omien turvarajojen mukaan).

6) Valitse mittari, josta haluat tankata.

7) Vie puhelin parin sentin etäisyydelle maksupäätteen näytöstä. Puhelin ja maksupääte ilmoittavat, kun maksu on hyväksytty.

8) Tankkauksen jälkeen voit halutessasi tulostaa kuitin.

Huom! Katevaraus tapahtuu valitun summan mukaan, mutta tankkauksen jälkeen järjestelmä oikaisee katevarauksen vastaamaan todellista tankkausta. Tililtäsi veloitetaan siis aina vain se summa, jolla olet oikeasti tankannut.

Teboililla korttimaksamisen turvallisuus on sertifioitu. Lue lisää >>