Skydda din PIN-kod vid inköp!

Skydda alltid din PIN-kod vid inköp! Med hjälp av denna enkla och universella regel kan du enkelt förhindra utomstående från att snoka din lösen. Skydda din lösen, m.a.o. din PIN-kod med din hand eller din plånbok. Det är tryggt att betala med kort bara man är omsorgsfull.

Det lönar sig alltid att skydda PIN-koden oavsett var du befinner dig och vare sig du gör inköp eller tar ut pengar i uttaggsautomaten. Kom ihåg detta råd vid kassorna i butiker och restauranger, bränslestationernas betalautomater och i samband med alla övriga betalkortstransaktioner. Det är oerhört viktigt att skydda PIN-koden från utomstående så de inte kan använda kortet eller för övrigt få tillgång till kortets uppgifter..

Det gäller även att komma ihåg att din PIN-kod är personlig som du inte bör avslöja till någon annan. PIN-koden skall inte förvaras på ett ställe där den enkelt kan kopplas till ditt kort. Det är tryggast att minnas PIN-koden utantill och undvika att förvara den skriftligen. PIN-koden är vanligtvis en fyrsiffrig nummerserie.