Öljylämmittäjä, jäikö öljysäiliösi tyhjäksi? Tarkista nämä asiat!

Kävikö öljyauto pihallasi kääntymässä, mutta öljysäiliö kumisee yhä tyhjyyttään? Tarkista, että nämä kuusi asiaa ovat kunnossa, jotta öljysäiliön täyttö onnistuu!

1. Onko öljysäiliön ylitäytönestin kunnossa?

Onko säiliössäsi ylitäytönestin ja toimiiko se? Jos ylitäytönestin puuttuu tai se ei ole ajanmukainen, täyttöä ei suoriteta. Tämä on turvallisuuskysymys: jos ylitäytönestin puuttuu ja öljyä lasketaan enemmän kuin säiliöön mahtuu, saadaan helposti aikaan iso vahinko. Maaperään valuva öljy ei ympäristöä ilahduta ja pannuhuoneeseen valuva lämmitysöljy pistää talon uusiksi: rakenteista ei öljyä saada pois kuin purkamalla. Ylitäytönesto on halpa kotivakuutus.

Öljysäiliön ylitäytönestin

2. Onko pihatie hiekoitettu? Entä kulkureitti täyttöputkelle?

Jos piha on niin liukas, että öljyauto ei pääse helposti täyttöetäisyydelle tai jos öljyauton kuljettaja tarvitsisi luistimet tai jäähakun päästäkseen suorittamaan täytön, jää öljy saamatta. Pihatie ja reitti öljysäiliön täyttöliittimelle on oltava hiekoitettuina. Jokainen kiinteistönomistaja on vastuussa oman piha-alueensa turvallisuudesta.


3. Muistitko avata öljysäiliön täyttöputken?

Olihan öljysäiliön täyttöputken suu auki? Jos täyttöputken suuta pitää lukittuna, se pitää muistaa avata ennen öljyauton saapumista. Täyttöaukkoa ei murreta auki, eli öljy jää saamatta, jos putken suulla on este.

Öljysäiliön täyttöputki


4. Onko öljysäiliön täyttöputkelle esteetön pääsy?

Sijaitseeko öljysäiliön täyttöputki poikkeuksellisen korkealla tai muuten hankalassa paikassa? Öljyauton kuljettaja ei voi suorittaa täyttöä, jos täyttöputken pää on korkeammalla kuin 1,5 metriä. Jos pää on korkeammalla, pitää öljysäiliön täyttöä varten pihalla olla riittävän leveä ja tukeva koroke, jolle johtavat portaat.

Jos öljysäiliön täyttöputken pää huitelee korkeuksissa, ota mittanauha käteen ja kutsu timpuritaitoinen ystävä avuksi. Öljysäiliön täyttöputken pää saa olla korkeintaan 1,2 metriä korkeammalla kuin hoitotaso. Keittiöjakkara tai hutera korokeviritys eivät ratkaise ongelmaa; öljysäiliötä täyttävä ei halua roiskeita kasvoihin eikä silmiin, joten jos täyttöputken pää on korkealla ja työskentelytaso ei täytä standardeja, öljysäiliö jää tyhjäksi.


5. Pääseekö öljyauto pihaan tai riittävän lähelle?

Säiliöauto ei ole kovinkaan ketterä kulkuneuvo ja sen pitää mahtua täyttöetäisyydelle tavalla tai toisella. Auton pitää pystyä ajamaan tai peruuttamaan pihaan, tai öljysäiliön täyttö pitää pystyä suorittamaan letkun avulla tieltä käsin. Älä siis kolaa esimerkiksi lumia penkaksi suoraan täyttöreitille. Ja jos pihalle on viime vuoden jälkeen ilmestynyt esimerkiksi huvimaja tai pihakeinu, kannattaa ehkä vielä silmäistä, että öljyletkulle sopiva väylä on vapaana.


6. Onko öljylaitteisto kunnossa?

Vanhat sakaraliittimet eli kynsiliittimet ovat jääneet historiaan ja kesäkuusta 2018 lähtien on jokaisessa öljylämmityslaitteistossa pitänyt olla ajanmukainen liitin. Lue lisää täältä

Öljysäiliön täyttöputken nokkavipuliitin


Kaikki kunnossa? Hyvä, sitten voit siirtyä tilaamaan
TÄSTÄ.