Voitimme Arctia Shippingin jäänmurtajien tankkauksiin liittyvän julkisen kilpailutuksen ­− sopimus on tehty

Sopimuskausi kestää 31.5.2023 saakka. Tämän lisäksi on sovittu kahdesta yhden vuoden optiosta. Sopimus kattaa seitsemän jäänmurtajan polttoöljytarpeet.

Palveluntarjoajalta vaadittiin kykyä toimittaa korkealaatuista ja erittäin ympäristöystävällistä tuotetta, joka sopii meripolttoaineeksi. Vaatimuksissa kerrottiin myös, että valitun tarjoajan on toimitettava jäänmurtajien polttoöljytarpeet luotettavasti ja nopeasti. Tämä edellyttää vahvaa logistista osaamista ja kattavia referenssejä. Edellä mainittujen kriteerien lisäksi Hansel antoi painoarvoa myös kilpailukykyiselle hinnalle, joka oli ratkaisevassa asemassa muiden kriteerien täyttyessä.

Olemme toimittaneet laivapolttoöljyä yli 50 vuotta.

Teboilin avain- ja kilpailuvahvuus on tiheä ja hyvä terminaaliverkosto, jota vahvistaa yli 50 vuoden kokemus. Jäänmurtajat löytyvät jo ennestään asiakaslistalta kahdeksan vuoden takaa.

Teboilin suoramyynnin johtaja Niklas Hagström kertoo, että jäänmurtajien toimitukset otetaan ilolla vastaan: ”Siihen liittyvä yhteistyö on myös tärkeä osa Teboilin historiaa.”

Tehtyyn sopimukseen liittyvät kertatilausmäärät ovat valtavia ja voivat kattaa jopa lähes miljoona litraa laivapolttoöljyä. Tämä vastaa noin 20 säiliöautoyhdistelmää. Tankkauksilla on kova kiire, jos talvi on ankara ja jäätä esiintyy runsaasti. Tällöin tilauksien toimittamisissa voi onnistua ainoastaan vain, jos öljyterminaalien sijainnit ovat kohdallaan ja säiliöautokapasiteetti on riittävä.

”Valtaosa Suomen viennistä ja tuonnista tapahtuu meriteitse laivarahtina. Useampina talvina kaikki tai lähes kaikki Suomen kaupalliset satamat ja niihin johtavat meriväylät jäätyvät jossakin vaiheessa. Pahimmillaan jäät ja ahtojäät pysyvät jopa huhtikuun loppuun asti Perämeren satamissa. Ilman jäänmurtajien avustusta rahtiliikenne ei toimisi jäisinä talvina. Tehty sopimus polttoöljytarpeiden toimittamisesta on meille kunnia-asia”, Hagström painottaa.