Blogi

Suomalaiset talviolosuhteet asettavat koneet ja laitteet koetukselle. Kova pakkanen haastaa voiteluöljyjen, polttoaineen sekä akun ominaisuudet. Pimeillä syys- ja talvikeleillä on tärkeää, että valot toimivat ja tuulilasi on puhdas. Polttimoiden ja pyyhkijänsulkien kunto onkin syytä tarkastaa hyvän sään aikana. Lisäksi lasinpesunestesäiliöön on kaadettava pakkasen kestävää pesuainetta. Liukkaisiin teihin kannattaa varautua vaihtamalla ajoissa talvirenkaat. Näin automatka jatkuu turvallisesti myös vaativammissa ajo-olosuhteissa.

Lue lisää

Aina silloin tällöin asiakas reklamoi, että lämmitysöljytoimituksen yhteydessä säiliöön on tullut vettä tai muita epäpuhtauksia. Ne ovat tukkineet suodattimen ja öljy palaa huonosti tai ei ollenkaan, mistä aiheutuu ylimääräistä puhdistus- ja huoltotyötä. Reklamaation selvittämisessä pitää tutkia sekä toimitusketju että myös asiakkaan oma laitteisto, säiliö ja tehdyt huoltotoimenpiteet.

Lue lisää

Kesän lähestyessä veneet lasketaan vesille ja mopot ilmestyvät teille. Lumeton aika on sesonkia monille töille, joissa tarvitaan erilaisia pienkoneita kuten moottori- ja raivausahoja ja ruohotrimmereitä. Näissä koneissa kaksitahtiset moottorit ovat yleisiä, sillä niillä on suhteellisen kevyt ja yksinkertainen rakenne.

Lue lisää

Mikä on oikea öljy minun autooni? Miksi vaihtoehtoja pitää olla niin paljon? Kun katsoo huoltoaseman tai valintamyymälän öljyhyllyä, valikoiman laajuus voi hämmentää. Tavallisen autoilijan ei tarvitse tuntea itseään tyhmäksi. Suhteellisen usein autoalan ammattilaisetkin joutuvat näkemään vähän vaivaa oikean öljyn löytämiseksi.

Lue lisää