Ari Lempinen, Teboil Kuopio Rastaantie

Vuoden Teboil-kauppias 2011

Ari Lempinen siirtyi Teboil-kauppiaaksi 12 vuotta sitten autokaupan paikallisjohtajan pallilta. "Olin edennyt urallani kohtuullisen hyvään asemaan ja tuloihin, mutta ajatus yrittäjyydestä oli muhinut mielessä jo pidemmän aikaa. Olen aina halunnut kantaa vastuuta ja niin sanotusti seistä eturintamassa."  

Arin mielestä parasta yrittäjyydessä onkin tekemisen vapaus ja itsensä haastaminen. "Tässä mitataan koko ajan omaa osaamista. Saa tehdä päätökset ja nähdä niiden vaikutukset - onnistumiset ja epäonnistumiset - ja ottaa opikseen."

Haastetta tuo se, että huoltamoyrittäjän pitää hallita monia erilaisia toimialoja. "Meillä on polttoainejakelun lisäksi ravintola, pikaruokaa, päivittäis- ja autotarvikemyymälä, autokorjaamo, autopesu… Asiakaskokemuksesta pitäisi kuitenkin saada yhtenäinen ja tasalaatuinen. Toisaalta se on myös mahdollisuus ja mielenkiinnon tuoja", Ari sanoo.

Rastaantien Teboil on palvellut asiakkaita samalla paikalla yli 50 vuotta. "Sijaintimme on hyvä, sillä tässä risteysalueella liikkuu noin 28000 autoa vuorokaudessa. Huoltamoa on toki laajennettu ja remontoitu moneen kertaan vuosien varrella ja tilat ovat nykyisin varsin toimivat."

Yhdeksi asemansa vahvuudeksi Ari nostaa paikanpäällä valmistetun kotiruokalounaan. "Olemme tehneet sen ympärillä paljon kehitystyötä. Suosimme kotimaisia raaka-aineita ja hankimme vihannekset, leivät ja muikut Kuopion lähialueilta. Arkipäivinä meillä käy keskimäärin pari sataa lounasruokailijaa."

Kauppiaan työpäivät alkavat 7-8 välillä ja koostuvat niin talous- ja henkilöstöasioista, tuotetilauksista ja kuormien purusta, neuvotteluista, laadunvalvonnasta kuin asiakaspalvelusta. "Minulla on kokenut ja osaava henkilökunta, joten pyrin pitäytymään viisipäiväisessä työviikossa, vaikka puhelimen tavoitettavissa toki olenkin 24/7."

Vapaa-ajalla Ari hakee virtaa kuntosalilta ja harrastaa myös kalastusta ja maastopyöräilyä sekä talvisin laskettelua.

Teboil Kuopio Rastaantie