Erja Norvia, Teboil Lielahti, Tampere

Aikaisemmin mm. Bauhausissa osastopäällikkönä työskennellyt Erja Norvia aloitti Tampereella sijaitsevan Teboil Lielahden kauppiaana kesällä 2011. "Suvustamme löytyy paljon yrittäjiä, lähinnä kauppiaita, kuten äitini", Erja Norvia kertoo. "Ensimmäisen kerran olen seissyt tiskin takana 13-vuotiaana, ja siitä se lähti."

Myös Erjan puoliso Jorma sekä tytär Teija ovat olleet aseman päivittäisessä toiminnassa mukana alusta asti. "Jorma toimi aiemmin huoltoteknikkona ja täytyy myöntää, että niitä taitoja on monesti tarvittu. Olemme toisiamme täydentävä kolmikko." Lisäksi aseman miehitykseen kuuluvat "keittiöhengetär" Irma sekä muutama osa-aikainen työntekijä.

Teboil Lielahti on seissyt paikallaan jo monet tarinat nähneenä, ja vanha kiinteistö aiheuttaakin omat haasteensa toimintaan. Erjan mukaan parhaillaan haetaan ratkaisua erityisesti keittiön ahtauteen, jotta lounastuntilaiset saataisiin hoidettua entistä sujuvammin.

"Paikallisena, pienenä yrityksenä meidän kilpailukykymme rakentuu hyvästä asiakaspalvelusta. Kiinnitämme myös paljon huomiota aseman siisteyteen." Erja toteaa parhaan kiitoksen työstä tulevan tyytyväisten vakioasiakkaiden myötä. "On aivan huippua, että jotkut ajavat meille pitkänkin matkan takaa ja osa käy asioimassa jopa useamman kerran päivässä."

Erja kertoo työpäivänsä alkavan ja loppuvan kunkin päivän tarpeen mukaan ja koostuvan kaikista aseman työtehtävistä. "Parasta huoltamoyrittäjyydessä onkin se, mikä välillä on myös raskainta, eli paljon monipuolista työtä. Kotiin lähden, kun hommat ovat 'sillä mallilla'."

Kauppiaan vähäinen vapaa-aika kuluu kesällä puutarhatöissä ja talvisin talon remontoinnissa. "Ja kesäisin yritämme myös ehtiä tehdä pikku retkiä asuntoautollamme."