Franz Nyman & Anette Sundqvist, Teboil Pedersöre Pännäinen

Pännäisten Teboilin kauppiaat Franz Nyman ja Anette Sundqvist ovat toisen polven huoltamoyrittäjiä. ”Vanhempamme aloittivat Esso-kauppiaina 1975. Minä ja isosiskoni Anette aloimme tehdä kesätöitä asemalla jo 11-12-vuotiaina. Vuonna 1991 ostin isäni osuuden yrityksestä, ja pari vuotta myöhemmin Anette lunasti äidin osuuden. Tänä päivänä huoltamolla työskentelevät perheestämme minun ja siskoni lisäksi hänen miehensä ja tyttärensä sekä oma avopuolisoni”, Franz kertoo.

Vuodesta 2004 huoltoasema on toiminut Teboilin lipun alla. "Muutamakin öljy-yhtiö olisi halunnut meidät ketjuunsa. Valitsimme silloin Teboilin emmekä ole joutuneet katumaan, yhteistyömme on pelannut hyvin", Franz kiittelee.

Huoltoasemansa vahvuuksina Franz pitää hyvää sijaintia ja liittymiä 8-tielle sekä pihaa, johon mahtuu isollakin autolla. ”Keittiöpuolella yritämme keksiä tarjottavaa, joka jää asiakkaille mieleen niin, että he poikkeavat toistekin. Haluan uskoa, että yrittäjäperheenä pystymme palvelemaan ja luomaan asemalle persoonallisuutta, joka tukee kilpailukykyä. ”

Franzin mielestä haasteellisinta on pysyä mukana alan kilpailussa, kun ei ole mahdollisuutta suuriin investointeihin. "Nykyisin on myös haastavaa löytää hyviä työntekijöitä, tällä alalla kun ei pysty kilpailemaan palkalla”, Franz toteaa.

Yrittäjän tyypilliseen työpäivään ei 8 tuntia riitä, mutta uuttera työ myös palkitsee. "Paras kiitos on kun asiakas on tyytyväinen ja tulee uudestaan."

Teboil Pännäinen, Pedersöre