Kari Vallo, Teboil Rovaniemi

Kari Vallo ehti toimia 23 vuotta urheilukauppiaana Ylitorniolla, kunnes herkistyminen muun muassa vaatepölylle pisti miettimään muita vaihtoehtoja. Sellainen avautui, kun Rovaniemen Teboilille etsittiin uutta kauppiasta loppuvuodesta 2012. "Kuulin lähipiiristäni, että edellinen kauppias olisi halukas luopumaan Erottajan Teboilista ja niinpä ryhdyttiin kaupan tekoon."

Vankan kauppiaskokemuksen lisäksi Karilla on kaupallisen alan koulutus sekä yrittäjätutkinto. "Koulutuksesta on toki hyötyä, mutta se ei ole välttämättömyys, jos vain on oikeanlainen tyyppi ja asenne", Kari toteaa.

Parasta yrittäjyydessä on hänen mielestään työn itsenäisyys. "Saa olla oman ittensä herra, ja kun hommat hoitaa hyvin, niin työn jäljen näkee."

Helpolla "ittensä herra" ei tosin itseään päästä. "Tulen aamulla 6–8 aikaan ja illalla 20–22 lähdetään kotiin. Toki lyhyempiäkin päiviä on." Työpäivien pituutta lisää vielä Karin päivittäinen ajomatka Ylitorniolta Rovaniemelle, 120 kilometriä suuntaansa.

Rovaniemen Teboilin vahvuuksina Kari näkee keskeisen sijainnin ja uskolliset kanta-asiakkaat. "Sekä tietysti upeat työntekijäni Katja ja Heidi, jotka ovat kumpikin olleet asemalla töissä jo toistakymmentä vuotta." Haastavinta puolestaan on vanhan aseman ylläpitäminen ja kustannusten kurissapito.

Vapaa-ajalla Kari harrastaa kalastusta, metsästystä ja lentopalloa.

Teboil Rovaniemi

Teboilin asiakaskyselyssä v. 2014 Teboil Rovaniemi äänestettiin Suomen suosituimmaksi Teboil-huoltoasemaksi.