Janne Hämäläinen, Teboil Siilinhovi, Siilinjärvi

Vuoden Teboil-kauppias 2015

Vuoden 2015 Teboil-kauppiaaksi valittu Janne Hämäläinen on ollut Siilinjärven Vuorelassa sijaitsevan Teboil Siilinhovin kauppiaana vuodesta 2009. Aikaisempi työura Rautakirjassa aluepäällikkönä, Kesprossa tukkupäällikkönä ja Keskossa terminaalipäällikkönä antoivat vankan pohjan huoltamoalalle.

"Huoltamoyrittäjyydessä parasta, mutta samalla haastavaa on toimialan monipuolisuus – pitää osata autoala, kauppa ja ravintolamaailma. Meiltä löytyy a la cartea, lounasta, Kotipizzaa, hampurilaista, myymälä, jossa tuotevalikoimaa on ruuasta autotarvikkeisiin, sekä autonpesukone. Se vaatii myös työntekijöiltä paljon”, Janne toteaa ja kiittelee samalla omaa henkilökuntaansa osaavaksi ja sitoutuneeksi. "Meillä pyritään palvelemaan jokainen asiakas niin, että hän lähtee tyytyväisenä ja tulee uudestaan.”

Janne aloittaa työpäivänsä jo aamukuudelta. ”Ensimmäiseksi tarkistan, että kaikki paikat ovat kunnossa ja ulkoalueet siistit. Päivän mittaan hoidan myymälän tilaukset, hyllytän ja olen apuna niin kassalla kuin keittiössä, tarvittaessa vaikka tiskaamassa. Kotiin pyrin lähtemään viiteen mennessä", hän kertoo mutta myöntää, että usein kotona tulee vielä iltaisin tehtyä paperitöitä.

”Aluksi myös vaimoni Ira työskenteli huoltamolla täysipäiväisesti, mutta hän palasi kahden vuoden virkavapaan jälkeen takaisin omaan työhönsä esikoulunopettajaksi. Hän käy kyllä auttamassa toimistotöissä ja inventaarioissa, ja meidän 15- ja 12-vuotiaat pojatkin ovat jo olleet täällä kesätöissä hyllyttämässä, järjestelemässä paikkoja ja ajamassa nurmikkoa.”

Vapaa-aikansa Janne kertoo kuluvan pitkälti poikien alppihiihto- ja jääkiekkoharrastusten ympärillä kuskina, välinehuoltajana ja talkoohommissa. ”Sitten jos ihan omaa aikaa jää, käyn lenkillä tai heittämässä frisbeegolfia. Ja tietysti aikaa pitää löytää myös vaimon kanssa kahdestaan olemiseen.”