Joonas & Henri Pirttilä, Teboil Hämeenlinna

Teboil Hämeenlinnan kauppiasveljekset Joonas Pirttilä ja Henri Pirttilä ovat huoltamoyrittäjiä jo kolmannessa polvessa. "Isoisämme Pentti ja isämme Hannu aloittivat Teboil-kauppiaina Hämeenlinnassa tällä samalla huoltoasemalla vuonna 1987. Kauppiasvastuu siirtyi meille sukupolvenvaihdoksen yhteydessä 2012, mutta olemme työskennelleet kaupallisella alalla perheyrityksissämme pienestä pitäen", Joonas ja Henri kertovat.

Vanhempi sukupolvi on kuitenkin pysynyt veljesten taustatukena; 79-vuotias Pentti-isoisäkin käy huoltoasemalla kuulemma edelleen päivittäin "tarkastuskierroksella".

Huoltoasemansa vahvuutena Joonas ja Henri pitävät sijaintia Hämeenlinnan ydinkeskustassa, mutta silti lähellä moottoritietä. "Lisäksi vahvuutemme on ehdottomasti myös vanhanajan huoltamopalveluja vaaliva asiakaspalvelumme, johon kuuluu esimerkiksi renkaiden ilmanpaineiden mittausta, nesteiden tarkistusta sekä sulkien ja polttimoiden vaihtoa. Meille on tärkeintä, että asiakas saa parhaan mahdollisen palvelun ja avun itselleen sekä autolleen."

Joonaksen ja Henrin mukaan parasta huoltamoyrittäjyydessä ovatkin työn monipuolisuus sekä kiinteä asiakaskunta, joista monien kanssa on vuosien mittaan ihan ystävystyttykin.

Haasteita arjen liiketoiminnan pyörittämiseen puolestaan tuovat pienet tilat suhteessa asiakasmääriin sekä 60 vuotta vanhan kiinteistön ylläpito.

Yhteisen yrityksen lisäksi veljeksiä yhdistävät myös samat harrastukset: kuntosali, voimistelu, sulkapallo ja frisbeegolf. Henri on lisäksi innokas kalamies.