Mika Hämäläinen, Teboil Kerava

Vuoden Teboil-kauppias 2017

Toisen polven Teboil-kauppias Mika Hämäläinen kertoo "syntyneensä huoltoaseman tiskin taakse". 9-vuotiaana hän jo auttoi vanhempiaan Järvenpään Teboilissa yleispoikana siivoten, hyllyttäen ja hinnoitellen. Mikan oma kauppiasura alkoi alta parikymppisenä Munkkivuoren Teboilissa, jota hän edelleen pyörittää yhdessä veljensä kanssa. Vuodesta 2001 Mika on toiminut kauppiaana Keravan Teboilissa, jossa Mikan omat lapset ovat puolestaan päässeet jo ottamaan tuntumaa työelämään.

Keravan Teboilin suurimpana vahvuutena Mika pitää työntekijöitään, jotka ovat olleet pitkään hänen palveluksessaan ja osaavat "kaiken". Monipuolista osaamista tarvitaankin, sillä polttoainemyynnin lisäksi huoltamolla on kahvio-ravintola, päivittäis- ja autotarvikkeiden myymälä sekä auton pesu-, vuokraus- ja huoltopalvelut. "Autokorjaamotoiminta taitaa olla meillä mittavampaa kuin millään muulla huoltoasemalla", Mika arvelee.

Mikan työpäivä alkaa tyypillisesti klo 7.30 maissa ja kuluu huoltopäällikön hommissa aseman Toyota-huollossa. "Toisaalta tänään aamukuudelta olin lakaisemassa lumesta mittarikenttää ja ovien kulkuväyliä."

Vapaa-aika vierähtää pitkälti soramontulla, sillä Mikan poika ajaa motocrossia ja "isä pesee, tankkaa ja huoltaa vehkeet." Jokainen arkiaamu alkaa kuitenkin joko uimahallissa, sulkapallokentällä tai nyrkkeilysalilla.

Mikan mielestä parasta huoltamoyrittäjyydessä ovat asiakkaat.  "Olen aina tykännyt ihmisistä. Myös yrittäjävetoisessa Teboil-ketjussa on ollut mukava toimia, eikä yli 30 vuoden aikana ole vielä kertaakaan ollut kurjaa mennä töihin."