Mika Kärkkäinen, Teboil Lapinlahti

Lapinlahden Teboilin kauppias Mika Kärkkäinen on huoltamoyrittäjä jo kolmannessa polvessa. "Ukkini ryhtyi Shell-kauppiaaksi Kiuruvedellä 1963. Sieltä perheemme muutti 1973 Lapinlahdelle, jossa isäni ja setäni aloittivat yhdessä Teboil-kauppiaina."

Mikan isälle Tatu Kärkkäiselle ehti kertyä uraa Teboil-kauppiaana lähes 39 vuotta ennen eläkkeelle jäämistä 2012. Mika itse on tehnyt töitä huoltamolla pienestä pitäen, ensin osa-aikaisesti ja lomilla, ja opiskelujen päätyttyä kokoaikaisesti. Kauppiasvastuu hänelle siirtyi 2011. Myös Mikan vaimo Satu työskentelee huoltoasemalla kokopäiväisesti.

Lapinlahden Teboilin vahvuutena Mika pitää palvelua ja vuosikymmenten kerryttämää alan asiantuntemusta. Huoltoaseman toimintoihin kuuluvat polttoainemyynnin lisäksi kahvio, päivittäis- ja autotarvikkeiden myymälä, auton pesu- ja huoltopalvelut sekä rengasmyynti ja -asennukset.

Ns. tyypillistä työpäivää Mikalla ei ole, vaan tarpeen ja työtilanteen mukaan kauppiaan voi löytää yhtä lailla kassan takaa palvelemasta asiakkaita kuin autonhuoltohommista aseman huoltohallista.

Vapaa-aikanaan hän ulkoilee ja metsästää.

Mika toteaa toimialan kilpailutilanteen olevan haastava, mutta huoltamoyrittäjyydessä parasta on työn itsenäisyys, "olla oman itsensä herra".

Teboil Lapinlahti

Alla huoltoaseman avajaisilmoitus vuodelta 1973.