Mira Sarén, Teboil Vantaa Tammisto

Teboil-kauppiaana vuodenvaihteessa aloittanut Mira Sarén on yrittäjäsuvusta, kuten puolisonsa Jarkkokin. Mira itse on tehnyt pitkän uran IT-alalla, mutta yrittäjyys on ollut koko ajan mukana perheen arjessa Jarkon kuljetusalan ja autokaupan yritystoiminnan myötä. "Olimme jo pari vuotta etsineet uutta bisnesideaa ja kiinnostuimme heti, kun Tammiston Teboililla työskennellyt tyttäremme mainitsi, että asemalle haetaan uutta kauppiasta.”

"Halusin päästä kokoushuoneista ja tietokoneen äärestä asiakkaiden pariin. Tietokoneella joutuu kyllä edelleenkin viettämään paljon aikaa, mutta sen vastapainoksi on kiva ottaa välillä rätti käteen ja käydä varmistamassa, että sali on siisti ja vitriinituotteet myyvästi esillä. Tässä saa välitöntä palautetta asiakkailta ja näkee heti oman työnsä tulokset", Mira sanoo.

Alkuvuoden aikana asemalla on muun muassa uudistettu täysin lounaspöytä sekä avattu Rolls ja Kotipizza. "On ollut palkitsevaa huomata oikeiden toimenpiteiden vaikuttavan nopeasti myyntiin. Olemme esimerkiksi pystyneet tuplaamaan lounasmyyntimme. Olenkin kiitollinen keittiö- ja myymäläpäälliköilleni, jotka ovat tunteja laskematta auttaneet kehittämään toimintaa ja jaksaneet uskoa kanssani valoisaan tulevaisuuteen", Mira kiittää.

Ympäri vuorokauden palvelevan aseman sijainti vilkkaassa kauppakeskittymässä Vantaan Tammistossa on erinomainen, mutta haasteena on saada kaupasta toiseen sukkuloivat ihmiset poikkeamaan sen ensimmäisen kerran. "Asemamme on sisätiloiltaan paljon avarampi ja viihtyisämpi kuin mitä ulkopuolelta uskoisi. Meillä on myös pesukatu, joka pystyy pesemään jopa yli 600 autoa päivässä."

Kauppiaan päivät venyvät helposti pitkiksi, mutta jaksamista auttaa se, että koko perhe on vahvasti mukana toiminnassa. ”Tytär on edelleen asemalla vakituisesti töissä, ja kaiken omilta töiltään liikenevän ajan asemalla jo viettävä puolisokin tulee liittymään virallisesti joukkoon lähiaikoina. Myös poikamme on opintojensa ohessa tehnyt asemalla iltoja ja viikonloppuja, ja tulee tänne kesätöihin."

Kun vapaa viikonloppu koittaa, Mira perheineen suuntaa mökille Sysmään. ”Puuhastelemme paljon pihalla, mutta löytyy sieltä myös vesijetti ja moottorikelkka vauhdikkaampaan menoon.”

Teboil Vantaa Tammisto palvelee ympäri vuorokauden.