Pekka Haapalainen, Teboil Helsinki Itäväylä

Teboil Helsinki Itäväylän kauppias Pekka Haapalainen on toiminut huoltamoyrittäjänä yli 20 vuotta. "Opiskelujen jälkeen olin 10 vuotta palkkatöissä, mutta yrittäjäsuvun kasvattina päädyin bensakauppiaaksi Tikkurilaan vuonna 1993. Teboil-kauppiasurani alkoi 1998 Itäväylällä, jossa pyöritämme huoltamoa yhdessä puolisoni Johannan kanssa."

Kauppiaan työpäivä alkaa aamuvarhaisella ja on useimmiten erilainen kun aamulla kuvitteli. "Päivän aikana tapaa paljon ihmisiä ja monesti saa tuntea onnistumisen iloa, kun asiakkaan ongelmaan löytyy ratkaisu. Yrittämiseen kuuluvat toimistotyöt täyttävät ne hetket, jolloin ei ole jotain kiireellistä selvitettävää tai korjattavaa", Pekka kertoo ja toteaa, että ilman osaavia ja motivoituneita työntekijöitä onnistuminen olisi erittäin vaikeaa. Kaikkeen valmistavaa koulutusta ei ole olemassakaan ja lukuisten erilaisten toimintojen hallitseminen vaatii sekä pitkää kokemusta että intoa uusien asioiden oppimiseen.

"Meidän vahvuutemme on ammattitaitoinen, kokenut ja sitoutunut työporukka. Huoltoasematyö on erittäin monipuolista ja päivän mittaan kysymyksiä tulee niin auton tekniikkaan, pizzan täytteisiin, vuokra-auton toimitukseen, ongelmajätteiden käsittelyyn, kaasun hintaan, veikkauspelin tuloksiin kuin vaikkapa dieselin pakkaskestävyyteen liittyen. Tämä tuo meille myös kilpailuetua monilla eri liiketoiminta-alueilla. Esimerkkinä vaikka autonkorjaustoiminta; kuinka monella autokorjaamolla voi lounastaa ja tehdä päivän ruokaostokset renkaan- tai lampunvaihtoa odotellessa, kuten meillä?"

Pekka listaa huoltamonsa vahvuuksiksi myös hyvän sijainnin, aseman pitkän historian ja hyvän tunnettuuden sekä Teboil-ketjun tarjoamat työkalut kilpailukykyiseen toimintaan.

"Lisäksi vahva verkostoituminen ja yhteistyö alueen yrittäjien kanssa auttaa meitä asiakaspalvelussamme esimerkiksi niin, että auton huollon yhteydessä voimme myös katsastuttaa asiakkaamme auton yhteistyöyrityksemme kautta."

Teboil Helsinki Itäväylä