Petteri Kärki, Teboil Helsinki Malmi

Vuoden Teboil-kauppias 2016

Malmin Teboilin kauppias Petteri Kärki on toisen polven huoltamoyrittäjä. ”Isäni Niilo Kärki aloitti tässä samassa paikassa Teboil-kauppiaana 1978. Itse tulin huoltamolle vakituisesti töihin 15-vuotiaana 1983, sitä ennen olin ollut täällä jo kahtena kesänä. Virallisesti kauppiasvastuu siirtyi isältä minulle kymmenisen vuotta sitten."

Kyseessä onkin todellinen perheyritys, sillä myös Petterin pikkuveli Harri työskentelee aseman huoltohallissa ja pikkusisko Minna kahviossa.

Malmin Teboilin vahvuuksina Petteri pitää huolto-osaamista ja palvelua. ”Meillä hoituvat määräaikaishuollot ja korjaukset ammattitaidolla ja takuulla automerkistä riippumatta. Tarvittaessa meiltä saa aina apua myös esimerkiksi pyyhkijänsulkien tai polttimon vaihtamiseen.”

Petterin mielestä haastavinta työssä on kiire. "Huollon asiakkailla on yleensä tarve saada auto mahdollisimman nopeasti takaisin. Myös paikkojen siistiminen ja kunnossapito työllistävät todella paljon."

Petteri aloittaa työpäivänsä aamuseitsemän aikoihin ja päivään sisältyy monenmoista hommaa tilauksista tukkukäyntiin ja asiakaspalvelusta paikkojen kunnossapitoon. "Kotiin pääsen lähtemään yleensä iltakuuden aikoihin, ellei sitten ole rengassesonki tai joku sairaslomalla.”

Vapaa-aikaansa hän viettää omakotitalonsa pihatöitä tehden, pyöräillen ja kävelylenkeillä.

Petteri sanoo parasta huoltamoyrittäjyydessä olevan työn monipuolisuus sekä mukavat asiakkaat. Malmin Teboilille onkin 40 toimintavuoden aikana muodostunut tiivis vakioasiakaskunta sekä lempinimi Malmin yliopisto, josta kertoo erään asiakkaamme Teboilille lähettämä tarina:

"Helsingin Malmilla on Teboil Niilo Kärki. Erinomainen palveluasema ja vielä autonkin saa huollettua! Olen kuullut, että huoltoasemaa kutsutaan Malmin yliopistoksi. En tiedä, mistä nimi on saanut alkunsa - ehkä siitä, että siellä kokoontuu aamuisin pikkuparlamentti taksimiehiä, kuorma-autoilijoita, poliisejakin joskus ja eläkeläisiä aamukahville pohtimaan maailman menoa. Paikallislehdessämme oli kerran juttu siitä, että erään parlamentin jäsenen kuoltua, hänet kuljetettiin viimeisellä matkallaan hautausmaalle vielä kerran yliopiston kautta heittämään hyvästit muulle porukalle. Liikuttavaa yhteisöllisyyttä tämän päivän maailmassa!"

Teboil Helsinki Malmi