Raakel Hynninen, Teboil Vantaa Koivuhaka & Teboil Hyvinkää Kehäkuja

Vuoden Teboil-kauppias 2019 ja Vuoden Bensiinikauppias 2019

Vuoden 2019 Teboil-kauppias, Teboil Vantaa Koivuhaan ja Teboil Hyvinkää Kehäkujan kauppiasyrittäjä Raakel Hynninen, palkittiin jo 2015 ja 2018 huoltamoidensa hyvästä myynninkehityksestä. Vuoden kauppiaan valintaperusteissa kiitettiin nyt myös Raakelin asemien asiakaspalvelua sekä päivittäisen toiminnan laatua alan ehdottomaksi huipuksi.

Kaiken kruunuksi Suomen Bensiinikauppiaitten ja Liikennepalvelualojen Liitto SBL ry:n hallitus valitsi Raakelin Vuoden Bensiinikauppiaaksi 2019 - tiettävästi ensimmäisenä naisena koskaan! Valinta julkistettiin liiton vuosikokoustapahtumassa SBL-päivillä 15.6.2019.

Raakel kertoo herkistyneensä kyyneliin valinnasta kuultuaan: "Tämä on edelleen varsin miehinen ala ja oli iso yllätys tulla palkituksi koko maan huoltamokauppiaiden joukosta. Yrittäjyys on välillä tosi rankkaa, mutta tämä huomionosoitus tekee kyllä kiitolliseksi, innostaa ja motivoi jatkamaan."

Arjen aherrus tuottaa siis joskus juhlaakin! Moninkertaisesti palkittu Raakel haluaa painottaa myös hyvän henkilökunnan ja perheen merkitystä: "Yksin ei voi tämmöistä saavuttaa, vaan menestykseen on tarvittu koko upean henkilökuntani panos. En voi myöskään liikaa korostaa perheeni tuen tärkeyttä."

Maatilayrittäjäperheen tyttären urapolku huoltamokauppiaaksi alkoi Heinäveden Karvionkanavan Unionilta, jonne Raakel meni kesätöihin 17-vuotiaana lukiolaisena. Sieltä löytyi myös puoliso, jonka kanssa ryhdyttiin pyörittämään Neste-huoltamoa Kuopiossa vuonna 1993.

Pääkaupunkiseudulle muuton myötä Raakel aloitti Teboil-kauppiaana Koivuhaassa vuonna 2000, ja 2013 hän sai vastuulleen myös Teboil Hyvinkää Kehäkujan.

Liikepaikat ovat hyvin erilaiset, sillä Kehäkujan toimintaan kuuluvat vahvasti myös auton huolto-, pesu- ja vuokrauspalvelut. Haasteellisimmaksi Raakel sanookin aikoinaan kokeneensa huoltopuolen vetämisen, kun se tuli hänelle uutena osa-alueena Kehäkujan Autoasi-monimerkkikorjaamon myötä. "Onneksi minulla on siellä erittäin ammattitaitoinen henkilöstö", Raakel kiittää.

Molempien asemiensa tärkeimmäksi vahvuudeksi Raakel nostaa hyvän henkilökunnan rinnalle laadukkaan lounasbuffeen ja muun ruokatarjonnan. Teboil Koivuhaan kokki Marko Mäenpää palkittiinkin juuri Teboil-ketjun parhaana kokkina.

Raakelin mielestä parasta huoltamoyrittäjyydessä on työn monipuolisuus, sosiaalisuus sekä vapaus, "olla oman itsensä herra".

Raakelin tyttäret ovat tiiviisti mukana huoltamoiden toiminnassa. Marena vastaa Koivuhaan päivittäisestä toiminnasta, pääasiallisesti Espanjassa asuva Jasmin tulee avuksi Suomessa ollessaan, ja lukiolainen Mette työskentelee Koivuhaassa kesät ja muut koulun loma-ajat. Myös 8-vuotias kuopus Serena on aina innokas lähtemään äidin mukaan, jos Raakelia tarvitaan viikonloppuna asemalla.

Kahden huoltamon kauppiasyrittäjänä työpäivät tuppaavat väkisin venymään, "vaikka yritän järkeistää…". Toimistotyöt Raakel kertookin kantavansa kotiin saadakseen olla mahdollisimman paljon lastensa kanssa.

"Iltaisin kuljettelen kuopusta harrastuksiin, mutta pyrin pitämään huolta myös omasta kunnostani käymällä säännöllisesti kuntosalilla ja juoksemalla Paloheinän portaissa."

Teboil Vantaa Koivuhaka

Teboil Koivuhaka sijaitsee Tuusulanväylän ja Kehä III:n risteämän läheisyydessä Vantaalla osoitteessa Ohtolankatu 2.

Teboil Vantaa KoivuhakaTeboil Vantaa Koivuhaka

Teboil Koivuhaan monipuolisessa lounaspöydässä on lämpimien ruokien lisäksi runsas, raikas ja ruokaisa salaattivalikoima. Asemalla käsin tehdyt munkit vievät viimeistään kielen mennessään!