Sanna Berghem ja Isto Mäkinen, Teboil Vantaa Tikkurila

Teboil Tikkurilan kauppiashakuilmoitus paikallislehdessä kiinnitti Sannan huomion keväällä 2016. "Olen aina tehnyt työni yrittäjähenkisesti ja siksi olin miettinyt jo pitkään, että miksi en tekisi itselle. Isto puolestaan oli toiminut aikaisemmin taksiyrittäjänä. Heitin ensin vitsinä Istolle, että tuossahan olisi meille paikka. Viikon verran asiaa mutusteltiin ja päätettiin sitten laittaa hakemus", Sanna kertoo.

Kesäkuusta 2016 alkaen Teboil Tikkurilan kauppiaina toimineet Sanna ja Isto ovat olleet tyytyväisiä päätökseensä. Parasta huoltamoyrittäjyydessä on heidän mukaansa ollut mahdollisuus vaikuttaa asioihin. "Tähän mennessä ollaan kokeiltu paljon uusia toimintatapoja ja  tuotteita sekä parannettu aseman viihtyisyyttä. On ollut palkitsevaa kuulla asiakkailta erittäin positiivista palautetta muutoksista."

Teboil Tikkurilan vahvuuksina he näkevät keskeisen sijainnin ja melko vakiintuneen asiakaskunnan. "Meillä on myös erittäin hyvä ja kokenut henkilökunta", Sanna ja Isto kiittävät.

Yrittäjinä he toteavat vahvuudekseen työhistoriansa yhdistelmän: Istolla on vahva myyntitausta ja Sannalla vankka kokemus palvelualalta. Molemmat ovat myös toimineet pitkään esimiestehtävissä.

Päivät kuluvat vauhdikkaasti ja Sanna toteaa, ettei tyypillistä työpäivää oikeastaan ole. "Olemme molemmat täysipäiväisesti mukana aseman toiminnan pyörittämisessä - ensin noin kahdeksan tuntia töissä kassalla tai keittiössä, jonka jälkeen hoidamme hallinnolliset työt. Haastavinta onkin kiire ja asioiden aikatauluttaminen järkevästi."

Sanna kertoo isänsä työskennelleen aikoinaan esimiehenä Ala-Tikkurilan Shellillä. "Isä opetti minulle muun muassa autonkorjaustaitoja, joista on ollut elämäni varrella sekä nyt huoltamoyrittäjänä paljon hyötyä. Ajattelen usein, että edesmennyt isäni olisi minusta varmasti ylpeä."

Istoa kiinnostavat autot myös vapaa-ajalla. Sannan rakkain harrastus ovat puolestaan kauramoottorit. "Olen harrastanut ratsastusta 36 vuotta - hevosten kanssa touhutessa unohtuu ihan kaikki muut asiat."

Teboil Tikkurila huoltoasema