Tarja & Tomi Salo, Teboil Pirkanhovi, Lempäälä

Teboil Pirkanhovin kauppiaina vuodenvaihteessa aloittaneilla Tarja ja Tomi Salolla on vankka kokemus yrittäjyydestä. "Perustimme Subway-ravintolan kotipaikkakunnallemme Valkeakoskelle vuonna 2012. Sen jälkeen olemme avanneet Subwayt myös Lielahdessa ja Pirkkalassa, ja neljäs avataan loppuvuodesta Tampereen Tesomaan", Tarja kertoo.

Kun Tarja ja Tomi huomasivat, että Pirkanhoviin haettiin uutta kauppiasyrittäjää, he kiinnostuivat heti. "Näimme paikassa paljon potentiaalia. Vuonna 2000 valmistuneen liikenneaseman tilat ovat toimivat ja hyväkuntoiset, ja sijainti vilkkaan Helsinki-Tampere-moottoritien varressa erinomainen", Tarja toteaa.

Uudet kauppiaat ovatkin pistäneet heti tuulemaan niin tilojen kuin toimintojen suhteen. "Ruoka tehdään täällä nykyisin itse alusta loppuun. Uudistettu lounas on tarjolla noutopöydässä päivittäin kello 10-18 ja se on saanut asiakkailta todella paljon kehuja", Tarja iloitsee. "Olemme myös remontoineet myymälätiloja, ja parhaillaan on käynnissä keittiöremontti. Seuraavaksi vuorossa ovat piha-alueet."

Kääntöpuolena on, että Tarja toteaa heidän pitäneen tämän vuoden puolella yhden vapaapäivän. "Emme vain malta olla pois, kun on vielä niin paljon tekemistä, ennen kuin kaikki saadaan sellaiseksi kuin halutaan."

Tarja sanoo yrittäjyydessä parasta olevan juuri uuden kehittäminen. "On mahtavaa nähdä, kuinka omat ideat ja visiot toteutuvat ja toimivat käytännössä. Olemme myös ylpeitä siitä, että näinä aikoina pystymme työllistämään ja vaikuttamaan ihmisten elämään ja hyvinvointiin."

30 vuotta yhtä pitänyt pari on hyvä tiimi myös töissä. "Meillä on omat vastuualueemme, Tomi esimerkiksi hoitaa kaiken teknisen puolen. Tyypillistä työpäivää ei kuitenkaan ole, vaan sinne mennään, minne tarvii - vaikka tiskaamaan ja jynssäämään lattioita", Tarja naurahtaa. "Olen sitä mieltä, että kaikki hommat pitää itsekin osata pystyäkseen johtamaan ja organisoimaan toimintaa parhaalla mahdollisella tavalla. Emme myöskään usko kaukaa tulevaan johtamiseen, vaan haluamme olla läsnä päivittäisessä toiminnassa."

Kiireisillä yrittäjillä on monta rautaa tulessa, mutta pelkkää työtä elämä ei kuitenkaan ole. "Tomi harrastaa jääkiekkoa ja avantouintia, ja minä olen aloitellut agilitya ja koiratanssia perheemme vuoden ikäisen petit brabançonin kanssa", Tarja kertoo. "Ja välillä lähdetään koko perhe reissuun niin kauas, että työt eivät varmasti seuraa mukana!"

Teboil Pirkanhovi palvelee matkalaisia ympäri vuorokauden.