Tuomo Asikainen, Teboil Simpele

Reilut neljä vuotta Teboil Simpeleen kauppiaana toimineella Tuomo Asikaisella on taustallaan pitkä historia eri huoltamoketjuista.

”Isäni ja äitini toimivat 19 vuotta huoltamoyrittäjinä Joensuussa, ensin Unionin ja sittemmin Finnoilin ja Nesteen lipun alla.”

Tuomo nauraa aloittaneensa työuransa vanhempien huoltamolla jo alle kouluikäisenä hyllyttämällä tavaraa karkkipalkalla.

”Heidän lopetettuaan 2004 sain liikepaikan vetäjän paikan. Sittemmin tieni vei Imatralle Neste Motorestin päälliköksi, ja pari vuotta myöhemmin aseman kauppiaaksi.”

Kun lähimmälle kilpailijalle Simpeleen Teboilille haettiin uutta kauppiasta, Tuomo kiinnostui perinteikkäästä ja hyvällä liikepaikalla sijainneesta asemasta.

”Aloitin Teboil-kauppiaana syksyllä 2013. Muutaman kuukauden pyöritin molempia asemia, kunnes luovuin Neste-asemasta Imatralla ja keskityin Simpeleen Teboiliin.”

Tuomon mukaan parasta huoltamoyrittäjyydessä on monipuolisuus.

”Se, että joudut ja saat hallita niin montaa eri osa-aluetta polttoaineen myynnistä ravintolatoimintaan ja myymälästä autopesuun. Se on samalla myös haastavinta, sillä kaikki pitää osata vähintään hyvin, että kilpailussa pärjää. Kun aloitin, ei käynyt mielessäkään, että huoltoasemalta pitäisi saada pizzaa ja burgeria. Nykyisin on itsestäänselvyys, että niitä saa, kyse on vaan siitä, kuka tekee parhaimmat burgerit”, Tuomo toteaa. 

”Meidän ehdoton vahvuus on nimenomaan hyvä ruoka! Saamme viikoittain kiittävää palautetta lounaastamme sekä omista pizzoista ja burgereistamme. Olenkin erittäin ylpeä keittiöporukastamme ja heidän taidostaan tehdä maukasta ja laadukasta ruokaa”, Tuomo kiittää.

”Ja tilauksesta me järjestämme vaikka 150 hengen hirvipeijaiset ja valmistamme hirviporukan metsästämästä hirvestä herkullisen illallisen. Keittiöpäällikkömme Terho käy tarvittaessa itse kalastamassa hauet lähijärvestä ja loihtii niistä alkuruoan. Nämä ovat asioita, joita joka huoltsikalla ei taatusti ole tarjota.”

Vapaa-ajallaan Tuomo kertoo liikkuvansa mahdollisimman paljon.

”Pelaan salibandyä Punkaharjun urheilijoiden 4. divisioonan porukassa ja se on mahtava vastapaino työlle. Myös veneily on lähellä sydäntäni ja kesäisin teemme veneretkiä Saimaan upeaan saaristoon.”

Teboil Simpele