Uudenkaupungin Työväen Moottoriveneseura, veneasema Teboil Suukari

Uudenkaupungin Työväen Moottoriveneseura ry (UTMVS) hankki Suukarinniemessä vuodesta 1988 sijainneen Teboilin veneaseman omistukseensa vuonna 1994. Veneaseman toiminnasta siitä asti vastanneen seuran taloudenhoitajan Seppo Lundelinin mukaan toimintakausi alkaa jäiden lähdöstä ja jatkuu aina jäiden tuloon. Aukioloajat vaihtelevat pitkin kautta, mutta sesonkiaikana kesäkuun alusta elokuun puoliväliin asema on miehitetty aamukahdeksasta iltakahdeksaan.

Hyvästä palvelusta tunnetussa Meri-TB:ssä käy kauden aikana jopa 3500 asiakasta. "Septitankin ja pilssivesien tyhjentäminen on meillä ilmaista, emmekä veloita myöskään juomavedestä tai WC:n käytöstä. Pyrimme menemään veneitä vastaan ja auttamaan kiinnittymisessä ja septitankin tyhjentämisessä aina kun mahdollista", Lundelin kertoo.

"Aika paljon käy myös ulkomaalaisia veneitä, eniten Ruotsista, Saksasta ja Venäjältä. Väylämme syväys on 2,2 metriä, joten meille pääsee isommallakin purjeveneellä. Lisäksi tämä on varsin tuuleton paikka, joten tänne on helppo rantautua."

Toistaiseksi suurin asiakas on ollut 46-metrinen venäläinen luksusjahti, joka kävi vuonna 2007 tankkaamassa peräti 8000 litraa dieseliä. "Punaisen kaunottaren kolme tuntia kestänyt tankkaus keräsi paikalle satoja katselijoita", Lundelin muistelee.

Meri-TB:stä saa 98E5-bensiiniä, dieseliä, kaksitahti- ja pienkonebensiiniä, Teboil-voiteluaineita, yleisimmät nestekaasupullot sekä ammattilais- ja viranomaiskäyttöön moottoripolttoöljyä. 98E5-bensiiniä ja dieseliä voi tankata ympäri vuorokauden myös itsepalveluna automaatista, johon käyvät setelien lisäksi kaikki samat pankki- ja luottokortit kuin muillakin Teboil-asemilla. Lisäksi Teboilin kanta-asiakaskortilla ja liittojen jäsenkorteilla polttoaineista saa normaalit alennukset.

Veneaseman kioskissa on myynnissä virvokkeita, jäätelöä ja karkkia, multaa, huussikuivikkeita sekä jonkin verran veneilytarvikkeita.

Veneasema Teboil Suukari - "Meri-TB" - sijaitsee Uudessakaupungissa osoitteessa Suukarintie 14.

Lisätietoa Uudenkaupungin Työväen Moottoriveneseurasta: www.utmvs.fi

 

Teboililla on veneasema myös Vaasan Palosaaressa