Raakel Hynninen, Teboil Vantaa Koivuhaka & Teboil Hyvinkää Kehäkuja

Teboil Vantaa Koivuhaan sekä Teboil Hyvinkää Kehäkujan kauppiaana toimii Raakel Hynninen, joka on tänä vuonna palkittu molempien huoltamoidensa hyvästä myynninkehityksestä.

Maatilayrittäjäperheen tyttären urapolku huoltamokauppiaaksi alkoi Heinäveden Karvionkanavan Unionilta, jonne Raakel meni kesätöihin 17-vuotiaana lukiolaisena. Sieltä löytyi myös puoliso, jonka kanssa ryhdyttiin pyörittämään Neste-huoltamoa Kuopiossa vuonna 1993. Pääkaupunkiseudulle muuton myötä Raakel aloitti Teboil-kauppiaana Koivuhaassa vuonna 2000, ja 2,5 vuotta sitten hän sai vastuulleen myös Teboil Hyvinkää Kehäkujan.

Liikepaikat ovat hyvin erilaiset, sillä Kehäkujan toimintaan kuuluvat vahvasti myös auton huolto-, pesu- ja vuokrauspalvelut. Haasteellisimmaksi Raakel sanookin kokeneensa huoltopuolen vetämisen, kun se tuli hänelle uutena osa-alueena Kehäkujan Autoasi-monimerkkikorjaamon myötä. "Onneksi minulla on siellä erittäin ammattitaitoinen henkilöstö", Raakel kiittää. Ylipäätään hän pitää molempien asemiensa suurimpana vahvuutena hyvää henkilökuntaansa - "ja tietysti meidän maukasta lounasbuffetia ja muuta ruokatarjontaa!"

Raakelin mielestä parasta huoltamoyrittäjyydessä on työn monipuolisuus, sosiaalisuus sekä vapaus, "olla oman itsensä herra". Myös Raakelin tyttäret ovat mukana huoltamoiden toiminnassa. 22-vuotias Marena vastaa Teboil Vantaa Koivuhaan päivittäisestä toiminnasta, ja Lontoossa opiskeleva 25-vuotias Jasmin työskentelee huoltamoilla lomillaan. 13-vuotias Mette oli viime kesänä ensimmäistä kesää kesätöissä huoltamolla, ja 4-vuotias kuopus pääsee mukaan silloin, kun Raakelia tarvitaan viikonloppuna apuun. Kahden huoltamon kauppiaana työpäivät tuppaavat venymään, "vaikka yritän järkeistää…". Toimistotyöt Raakel kertookin kantavansa kotiin saadakseen olla mahdollisimman paljon lastensa kanssa. "Iltaisin kuljettelen lapsia harrastuksiin, mutta pyrin pitämään huolta myös omasta kunnostani käymällä säännöllisesti kuntosalilla."

Teboil Vantaa Koivuhaka