Autoasentaja Nelo Pettersson, Teboil Turku Yliopistonkatu

Nelo Pettersson, 25, työskentelee autoasentajana Turun Yliopistonkadun Teboililla, jossa hän on myös suorittanut oppisopimuksella kaksivuotisen ajoneuvoasentajan tutkinnon.

"Kävin syksyllä 2012 kysymässä töitä kauppias Mika Järviöltä ja pääsin huoltamolle harjoittelijaksi. Tein palvelutankkausta ja muuta asiakaspalvelua sekä pieniä autonhuoltotöitä, kuten lampunvaihtoja. Viihdyin hyvin, joten kun minulle tarjottiin mahdollisuutta oppisopimukseen, tartuin innolla tilaisuuteen."

Nelo valmistui ajoneuvoasentajaksi 2014, ja tänä syksynä hän aloitti oppisopimuksella vuoden kestävät jatko-opinnot sähkö- ja elektroniikkapuoleen erikoistuneeksi henkilöautomekaanikoksi.

"Autot ovat nykyisin erittäin sähköistettyjä, joten yhä yleisemmin vikaa lähdetään selvittämään laittamalla auto tietokoneeseen kiinni. Olen todella kiinnostunut tästä puolesta", Nelo kertoo.

Autoasi-monimerkkikorjaamona toimiva huoltopuoli on avoinna arkisin kello 8–16, ja tyypillisenä työpäivänä Nelo työskentelee keskimäärin 5–6 auton parissa. Määräaikaishuoltoja ja muita huoltotoimenpiteitä tehdään kaiken merkkisille ja ikäisille autoille. Erityisesti mieleen jääneenä autona Nelo mainitsee pari vuotta sitten rengaskulmien säädössä käyneen 1970-luvun upean Rolls Roycen. Hänen oma unelma-autonsa on kuitenkin Toyota Supra. "Mielestäni japanilaiset autot ovat teknisiltä ratkaisuiltaan edistyksellisimpiä, niiden kanssa on mielenkiintoista touhuta."

Japanilaisten autojen lisäksi Nelon sydäntä lähellä on elektroninen musiikki, ja viikonloppuisin hän tekeekin dj-hommia klubeilla.

Turun ydinkeskustassa sijaitsevalla huoltamolla työskentelee kauppias Mika Järviön lisäksi yhdeksän täysipäiväistä työntekijää, joista neljä autohuollon puolella. "Tämä on yhteishengeltään aivan mahtava työyhteisö - kaikki työkaverit ovat ammattilaisia ja tosi hyviä tyyppejä. Ei tule mieleen parempaa työpaikkaa, missä voisin olla!" Nelo kiittää.

Töihin Teboil-huoltoasemalle?

Teboil-kauppiaat ovat itsenäisiä yrittäjiä ja vastaavat itse henkilökuntansa rekrytoinnista. Mikäli sinua kiinnostaa työ Teboil-huoltoasemalla, voit olla yhteydessä suoraan haluamaasi huoltoasemaan; yhteystiedot löydät täältä.