Huoltamomyyjä Pauli Ranta, Teboil Espoo Niittykumpu

Pauli Ranta, 62, aloitti työt nykyisin automaattiasemana toimivalla Martinmäen Teboililla Espoossa vuonna 1968. Aseman kauppiaana toimi siskon mies Teuvo Koskelainen, joka palkkasi 14-vuotiaan Paulin "letkunjatkoksi" heti tämän saatua oppivelvollisuutensa suoritettua.

"Tehtäviini kuului autojen tankkaus ja myydyn polttoaineen rahastus kassalla. Tuulilasikin pestiin aina tankkauksen yhteydessä. Tein paljon myös autonpesuja - käsin tietenkin, sillä autonpesukonetta asemalla ei vielä ollut", Pauli muistelee työuransa alkuaikoja.

Armeijan jälkeen Pauli kävi kokeilemassa metallipajahommia, mutta vuodesta 1978 hän on työskennellyt vakinaisesti Niittykummun Teboililla Espoossa. "Jo tuolloin asemalla oli kaksi huoltohallia ja pesuhalli autonpesukoneella, tosin autoille tehtiin vielä esipesu käsin. Huoltotoiminta ja varaosamyynti oli vilkasta, toimimme Ladan merkkikorjaamona ja myimme myös Skodan ja Mitsubishin varaosia", Pauli kertoo.

"Viime vuosina olen tehnyt pääasiassa myyntityötä kassalla sekä hoitanut autonvuokrauksia ja huoltojen luovutuksia. Työ on vaihtelevaa vuorotyötä, mikä on sopinut minulle hyvin."

Vuosikymmenten kuluessa Pauli on ehtinyt työskennellä Teboil Niittykummussa neljän kauppiaan palveluksessa. Aseman nykyinen kauppias Tero Ojanen, jolle kauppiasvastuu siirtyi hänen isältään Eerolta kymmenisen vuotta sitten, kiittää Paulia poikkeuksellisen ahkeraksi ja sitoutuneeksi työntekijäksi.

Pauli puolestaan toteaa, ettei hänellä ole ollut mitään tarvetta vaihtaa paikkaa. "Olen viihtynyt täällä, sillä minulla on ollut aina hyvät esimiehet ja työkaverit."

Loppuvuodesta 2016 Pauli Ranta jää hyvin ansaitulle eläkkeelle lähes 50 vuoden työrupeaman jälkeen.

Töihin Teboil-huoltoasemalle?

Teboil-kauppiaat ovat itsenäisiä yrittäjiä ja vastaavat itse henkilökuntansa rekrytoinnista. Mikäli sinua kiinnostaa työ Teboil-huoltoasemalla, voit olla yhteydessä suoraan haluamaasi huoltoasemaan; yhteystiedot löydät täältä.