Kokki Henrik Nurminen, Teboil Vantaa Avia

Henrik "Henkka" Nurmisen (26) uravalinta oli selvä 7. luokan ensimmäisestä kotitaloustunnista lähtien - ruuanlaitto tuntui heti omalta jutulta. Ravintolakoulu Perhosta ravintolakokiksi vuonna 2008 valmistumisensa jälkeen Henkka on ehtinyt kokata helsinkiläisten illallis- ja trendiravintoloiden lisäksi Australiassa asti. Perheenlisäyksen myötä halu päivätöihin johdatti hänet Vantaan Tuupakassa sijaitsevaan Teboil Aviaan, jonka kokkina hän kertoo viihtyvänsä hyvin nyt jo kolmatta vuotta.

Teboil Aviassa on ruokatarjontaa aamuviideltä avautuvasta aamiaisbuffetista lounaaseen, grilliruokaan ja á la carte -annoksiin. Henkan työpäivä alkaa seitsemältä lounasbuffetin valmistelulla. Ammattiliikenteeseen erikoistuneen huoltamon noin 200 päivittäisestä lounasruokailijasta suurin osa on miehiä, ja suosituimmat ruoat lasagne, makaronilaatikko ja karjalanpaisti. Toki lounaspöydästä löytyy aina myös kevyempi vaihtoehto sekä keittoa ja salaattia, ja Henkka kertookin lounaalla käyvän yhä enemmän myös naisia lähialueen yrityksistä. Á la carte -annosten ylivoimainen ykkönen Rahtari on kuitenkin todellinen "äijäannos": leivitetty porsaanleike höystettynä paistetulla lauantaimakkarasiivulla, pekonilla ja kananmunalla.

Ammattikokeille tyypillisesti Henkkakin naurahtaa oman lempiruokansa olevan "kaikki, mitä ei ole tarvinnut itse tehdä". Yksi raaka-aine hänelle on kuitenkin ylitse muiden: "Huhtikuussa alkavaa parsakautta todella odotan, sillä parsarisotto ja ylipäätään parsa eri muodoissaan on suurinta herkkuani! Varsinaisia inhokkiruokia ei olekaan, mutta ehkä Janssonin kiusaus on se, jota itselleni viimeiseksi laittaisin."

Töihin Teboil-huoltoasemalle?

Teboil-kauppiaat ovat itsenäisiä yrittäjiä ja vastaavat itse henkilökuntansa rekrytoinnista. Mikäli sinua kiinnostaa työ Teboil-huoltoasemalla, voit olla yhteydessä suoraan haluamaasi huoltoasemaan; yhteystiedot löydät täältä.