Valikoimapäällikkö Kirsi Kurjenlahti, Oy Teboil Ab

Kirsi "Kipa" Kurjenlahti on toiminut Teboilin kahvio-ravintolatoiminnan valikoimapäällikkönä kolme vuotta ja on siinä ajassa ehtinyt laittaa lusikkansa moneen soppaan. Huoltoasemien lounaspöydät on uudistettu niin reseptiikan, valmistusprosessien kuin esillepanonkin osalta, ja entistä maittavammiksi on viritetty myös vitriinivalikoima sekä à la carte -annokset. Asiakkaiden toiveiden pohjalta syntyi myös Kipan lempilapsi Teboil Grilli. Mehevää grilliruokaa tarjoava Teboil Grilli löytyy tällä hetkellä jo 29 Teboil-huoltoasemalta ja uusia avataan lähes kuukausittain. Teboil Grillin tuotteista Kipan oma suosikki on muhkea Tebarilainen-hampurilainen, josta koko konseptin kehittäminen lähti kaksi vuotta sitten.

Kehitystyö on Kipalla verissä. "Haen koko ajan uutuuksia ja säännöllisin väliajoin pitää päästä koekeittiöön kehittelemään ja testaamaan reseptejä ja niiden soveltuvuutta meille. Tällä hetkellä työn alla on uusia valmistusmenetelmiä lounaaseen ja lisukkeita salaattipöytään. Ensi kesäksi on tulossa olympialaisten innoittamia Brasilia-sävytteisiä ruokia niin lounaalle kuin vitriinivalikoimaan."

Kipan mielestä parasta ja palkitsevinta hänen työssään on kuitenkin yhteistyö ja vuorovaikutus niin monenlaisten ihmisten kanssa. "Saan tehdä työtäni aivan mahtavan porukan kanssa sekä tiimissämme konttorilla että kentällä ketjumme kauppiaiden, kokkien ja muun huoltamohenkilökunnan kanssa, unohtamatta upeita tavarantoimittajiamme."
Tylsintä osuutta puolestaan ovat pakolliset toimistopäivät "excelinpyörityksineen".

Tampereelta kotoisin oleva Kipa on koulutukseltaan ravintolakokki ja keittiöesimies, jonka lisäksi hänellä on takanaan restonomiopintoja ja monenlaista täydennyskoulutusta. "Alun perin haaveilin kyllä psykologin ammatista, mutta suunnitelmat muuttuivat, kun opiskelupaikka jäi pisteen päähän." Kipa ehti olla kahdeksan vuotta kokkina ja vuoromestarina perinteikkäässä hotelli Ilveksessä, kun 1996 kävi kutsu HOK:ille kehittämään Chico's -ravintoloita ja myöhemmin Olohuone-ravintolaketjua. Kipa on työskennellyt myös tuotepäällikkönä Sodexolla ja ABC:llä sekä Vantaan ammattioppilaitos Variassa opettamassa tulevia kokkeja.

Intohimoisesti ruokaan suhtautuvan Kipan vapaa-aikakin pyörii pitkälti ruoan ympärillä: hän lukee ammattikirjallisuutta ja -lehtiä ja katsoo ruokaohjelmia joku kolmesta kissastaan kainalossaan. Kipan omia lempiruokia ovat erilaiset pastat sekä lohesta tai ahvenesta valmistetut kalaruuat.