Uutuus: Teboil Hydraulic Oil Scandic 32 on suunniteltu pohjoismaisiin oloihin

Teboil on erikoistunut valmistamaan pohjoisiin olosuhteisiin soveltuvia tuotteita. Haminan voiteluainelaboratorion tuotekehityksen tuloksena on syntynyt uusi Teboil Hydraulic Oil Scandic 32 -erikoishydrauliikkaöljy. Suunnittelun lähtökohtana ovat olleet raskaasti kuormitetut korkeapainehydrauliikkajärjestelmät, jotka työskentelevät voimakkaasti vaihtelevissa lämpötiloissa arktisesta kylmyydestä kesähelteeseen.

Uutuusöljyn tyypillisiä käyttökohteita ovat nosturijärjestelmät, puutavarakuormaimet ja henkilönostimet sekä päällirakennehydrauliikka. Lisäksi se on erinomainen valinta ulkokäytössä toimiviin hydrauliikkajärjestelmiin, joiden tulee olla toimintakuntoisia ilman lämmityskäyttöä kuten esimerkiksi puristimiin ja nostosiltoihin.

”Uutuustuotteen kehittäminen lähti liikkeelle asiakaskunnan tarpeista ja toiveista. Otamme tuotekehityksessämme aktiivisesti huomioon asiakkaidemme muuttuvat tarpeet”, tuoteryhmäpäällikkö Ari Holmila toteaa.

Luotettavaa suorituskykyä

Teboil Hydraulic Oil Scandic 32:n viskositeettiluokka on ISO VG 32 ja sen jähmepiste on huiman alhainen -60 °C. Se soveltuu erityisen hyvin laitteisiin, joita käytettäessä ei ole mahdollisuutta tai aikaa lämmityskäyttöön. Sen tasapainoiset juoksevuusominaisuudet ja tehokas lisäaineistus takaavat sen, että laitteistot toimivat luotettavasti, nopeasti ja täsmällisesti haasteellisissa pohjoismaisissa keliolosuhteissa. Tuote antaa myös hydrauliikkajärjestelmän komponenteille erinomaisen kulumis- ja korroosiosuojan.

Teboil Hydraulic Oil Scandic 32 on valmistettu korkealaatuisista erikoisjalostetuista perusöljyistä. Erinomaisten viskositeettiominaisuuksiensa ansiosta se soveltuu erittäin laajalle käyttölämpötila-alueelle ja sillä on mahdollisuus korvata käyttökohteesta riippuen ISO VG 15-, 22- tai jopa 46-luokan öljyjä.

”Uudella erikoisöljyllämme saadaan hydrauliikkajärjestelmälle paremmat suorituskykyominaisuudet normaalikäyttölämpötila-alueilla kuin kylmiin olosuhteisiin räätälöidyillä ISO VG 15- ja 22-öljyillä”, Holmila toteaa.

Tavanomaisen hydrauliikkaöljyn optimaalinen viskositeettialue on melko kapea: liian ohuesta öljystä aiheutuu ohivuotoja ja liian jähmeä öljy aiheuttaa vastuksia. Molemmat tekijät heikentävät järjestelmien tehokkuutta ja lisäävät polttoaineen kulutusta. Uutuusöljyn keskeisenä vahvuutena on viskositeetin säilyminen ihanteellisena erittäin laajalla lämpötila-alueella.

Valitse Suomen oloihin tarkoitettu öljy

Hydrauliikkaöljyä valittaessa on otettava huomioon useita eri seikkoja. Varsinkin tämän talven aikana öljyjen kylmäominaisuudet ovat korostuneet.

”Hydrauliikkaöljyä valittaessa on muistettava, että ISO VG -viskositeettiarvo kertoo vain öljyn viskositeetin 40 °C lämpötilassa. Luokitustapa eroaa siis merkittävästi moottoriöljyjen SAE-viskositeettiluokista, joissa otetaan huomioon ominaisuudet kylmässä ja kuumassa. Samaan ISO VG-luokkaan kuuluvien tuotteiden kylmäviskositeeteilla voi olla valtavat erot”, Holmila neuvoo.

Jähmepisteitävertailemalla saa peruskäsityksen erilaisten hydrauliikkaöljyjen ominaisuuksista kylmässä. Toisena perehtymisen arvoisena lukuarvna on viskositeetti-indeksi, joka kuvaa öljyn viskositeetin muutosta lämpötilan kylmetessä ja kuumetessa. Mitä suurempi viskositeetti-indeksin arvo on, sitä vähemmän öljy muuttaa viskositeettiaan. Teboil Hydraulic Oil Scandic 32 -öljyn viskositeetti-indeksi on erittäin korkea 305.

Täydentää valikoimaa

Teboil Hydraulic Oil Scandic 32 täydentää erittäin kylmiin oloihin tarkoitettujen erikoisöljyjen tuoteperheen ISO VG 32 -viskositeettiluokkaan. Tuoteperheen muina jäseninä ovat Hydraulic Arctic Oil (ISO VG 15) ja Hydraulic Oil Polar (ISO VG 22).

Lisätietoja: Teboil-voiteluaineneuvonta 020 470 0916