Tehovoitelua kaksitahtimoottoreille – Teboil 2T Power Mix

Teboil on tuonut markkinoille uuden puolisynteettisen Teboil 2T Power Mix -kaksitahtiöljyn. Haminassa valmistettava uutuus on erinomainen yleisöljy moniin kaksitahtisiin pienmoottoreihin.

Öljyn suunnittelussa on otettu huomioon erityisesti uudemmat kaksitahtiset mopot ja skootterit, jotka ovat usein varustettuja katalysaattorilla ja polttoaineen suihkutuksella. Moottorivalmistajat suosittelevat näihin moottoreihin yleensä puolisynteettistä kaksitahtiöljyä perinteisen mineraaliöljyn sijaan.

Teboil 2T Power Mix sopii käytettäväksi niin tuoreöljyvoitelujärjestelmissä kuin perinteisesti polttoaineeseen sekoitettavana.  Se muodostaa kestävän voitelukalvon, joka suojaa moottoria tehokkaasti kulumista ja korroosiota vastaan. Puolisynteettinen öljy palaa perinteisiä mineraaliöljyjä puhtaammin, jolloin nykymoottoreissa yleistyneet katalysaattorit säilyttävät toimintakuntonsa. Puhtaampi palaminen muodostaa myös vähemmän karstaa, jolloin sytytystulpat säilyttävät sytytystehonsa pitkään. Lisäksi mäntä, männänrenkaat ja pakokanavisto pysyvät puhtaampina mahdollistaen moottorin suorituskyvyn säilymisen.

”Uutuusöljymme suunnittelun lähtökohtana olivat uusien katalysaattoreilla varustettujen kaksitahtimopojen ja skoottereiden tarpeet. Perinteinen mineraaliöljy muodostaa palasessaan jäämiä, jotka ajan myötä haittaavat katalysaattorin toimintaa. Siksi ajoneuvovalmistajat suosittelevatkin näihin ajoneuvoihin puolisynteettistä tai synteettistä kaksitahtiöljyä,” tuoteryhmäpäällikkö Juha-Pekka Riihimäki kertoo

”Teboil 2T Power Mix sopii toki käytettäväksi myös vanhemmissa mopoissa. Lisäksi se sopii erinomaisesti myös moniin pienkoneisiin kuten moottorisahoihin ja ruohotrimmereihin”, Riihimäki lisää.

Lisätietoja: Teboil-voiteluaineneuvonta, puh. 020 470 0916