Onhan öljysäiliössäsi asianmukainen täyttöliitin?

Mikäli säiliön täyttöputkessa on vielä vanha sakaraliitin, tilalle tulee vaihtaa nykyvaatimukset täyttävä nokkavipuliitin ennen seuraavaa öljytoimitusta. Vanhalla sakaraliittimellä varustettuun säiliöön ei voida enää toimittaa öljyä turvallisuussyistä.

Ympäristövahinkojen välttämiseksi säiliöauton täyttöletku on 1.7.2018 alkaen mahdollista liittää ainoastaan standardin mukaiseen nokkavipuliittimeen, joka ei ole altis säiliön täyttämisestä aiheutuvalle tärinälle.

Täyttöliittimen vaihtotyö tulee teettää Tukesin rekisterissä olevalla öljylämmityslaitteistojen asennus- ja huoltoliikkeellä.

Sakaraliittimen vaihto nokkavipuliittimeksi maksaa arviolta noin 100-150 euroa riippuen asennuskohteesta. Samassa yhteydessä huoltoliikettä kannattaa pyytää varmistamaan, että täytön yhteydessä säiliön paineen tasaajana toimiva ilmaputki on riittävän suuri ja esteetön.

Oletko epävarma, kumpi täyttöliitin öljysäiliössäsi on?

Näistä kuvista tunnistat sakaraliittimen ja nokkavipuliittimen >>

 

Vaatimus täyttöliittimen vaihtamisesta standardin SFS 4429 mukaiseen kannelliseen nokkavipuliittimeen perustuu öljylämmityslaitteistoista annettuun kauppa- ja teollisuusministeriön päätökseen 314/1985.