Yrityksen verkkolasku

Yritysasiakkaamme, siirry nyt Teboilin tehokkaan ja turvallisen verkkolaskun käyttäjäksi. Yritysten on mahdollista vastaanottaa verkkolaskuja kahdella tavalla: verkkolaskuoperaattorin tai pankkioperaattorin kautta. Lisätietoja molemmista tavoista alla.

Oy Teboil Ab toimittaa sähköisiä laskuja verkkolaskuoperaattorin välityksellä asiakkaan taloushallinnon järjestelmään (verkkolasku) sekä pankkioperaattorin välityksellä asiakkaan verkkopankkiin (e-lasku). Teboilin verkkolaskuoperaattori on OpusCapita.

Verkkolaskuina voi saada kortti-, polttoneste-, voiteluaine- ja kaasutoimituslaskut. Asiakkaalla on oltava voimassa oleva palvelusopimus verkkopankkioperaattorin tai pankin kanssa sekä y-tunnus. Laskujemme lähetysmuodot ovat standardin mukaiset Finvoice tai eInvoice.

Verkkolaskuoperaattori

Verkkolaskujen välitys tapahtuu muun kuin pankin kautta, jolloin yrityksellä tulee olla erikseen hankitut valmiudet vastaanottaa laskuja verkkolaskuoperaattorilta. Operaattoreita ovat esimerkiksi OpusCapita, Maventa, Enfo, Basware jne.

Edut:

Ympäristöystävällisyys
 • Verkko­lasku on keskimäärin neljä kertaa ilmastoystävällisempi vaihtoehto kuin paperilasku. Suurin erottava tekijä on ajan säästämisestä aiheutuva työn tehostuminen ja siitä saatavat päästö­säästöt. Tämä hyöty tulee esille etenkin ostolaskun käsittelyssä*.
Turvallisuus
 • Ei näppäilyvirheitä, lasku ei katoa postissa.
 • Operaattorit tunnistavat tarkkaan e-laskun osapuolet. Verkkolaskua on erittäin vaikea väärentää, eikä operaattoriin voi lähettää e-laskuja muu kuin siihen valtuutettu yritys.
Tehokkuus
 • Verkkolaskun käsittelyyn kuluu aikaa vain puolet siitä, mitä tarvitaan paperilaskun käsittelyyn*.
Nopeus
 • Ostolasku saadaan käsittelyyn huomattavasti postitse lähetettävää paperilaskua nopeammin. Laskun tietoja ei tarvitse erikseen syöttää.
 • Laskujen ostotiedot ovat suoraan käytettävissä toiminnanohjausjärjestelmässä.
Ostolaskujen tiedot
 • Käytettävissä on samat tiedot kuin aiemminkin.

Miten saa käyttöön:

Verkkolaskun saa käyttöön täyttämällä verkkolaskuvaltuutuksen tai ilmoittamalla yrityksen verkkolaskutunnuksen Teboilille sähköpostilla osoitteeseen  asiakaspalvelu@teboil.fi. Lisätietoja Teboilin asiakaspalvelusta, puh. 020 331 900 (8,08 snt/min).

Pankkioperaattori

E-laskujen välitys tapahtuu pankin kautta, jolloin yrityksellä tulee olla käytössä yritykselle tarkoitettu verkkopankki.

Edut:

Ympäristöystävällisyys
 • Verkko­lasku on keskimäärin neljä kertaa ilmastoystävällisempi vaihtoehto kuin paperilasku. Suurin erottava tekijä on ajan säästämisestä aiheutuva työn tehostuminen ja siitä saatavat päästö­säästöt*.
Turvallisuus
 • Ei näppäilyvirheitä, lasku ei katoa postissa.
 • Operaattorit tunnistavat tarkkaan e-laskun osapuolet. Verkkolaskua on erittäin vaikea väärentää, eikä pankkiin voi lähettää e-laskuja muu kuin siihen valtuutettu yritys.
Tehokkuus
 • Verkkolaskun käsittelyyn kuluu aikaa vain puolet siitä, mitä tarvitaan paperilaskun käsittelyyn*.
Nopeus
 • Ostolasku saadaan käsittelyyn huomattavasti postitse lähetettävää paperilaskua nopeammin. Laskun tietoja ei tarvitse erikseen syöttää.
Edullisuus
 • Yrityksen ei tarvitse hankkia erillistä ohjelmistoa tätä varten vaan riittää, että käytössä on yritykselle tarkoitettu verkkopankki.

Mikä muuttuu:

 • Mikäli yritys toivoo laskulle monipuolisia lisätietoja, kaikkia niitä ei välttämättä pystytä välittämään e-laskulla. Tämä johtuu kansallisesta Finvoice-standardista, jolla määritellään laskujen tietosisältö. Laskulla on kuitenkin normaalit perustiedot ostoista, joten e-lasku on useimmille yrityksille toimiva ratkaisu.

Miten saa käyttöön:

Verkkolaskun saa käyttöön täyttämällä verkkolaskuvaltuutuksen netissä tai ilmoittamalla yrityksen verkkolaskutunnuksen Teboilille sähköpostilla osoitteeseen asiakaspalvelu@teboil.fi. Lisätietoja Teboilin asiakaspalvelusta, puh. 020 331 900 (8,08 snt/min).

 

* Lähde Finanssialan Keskusliitto