Biltvätt

En ren bil ger glädje till såväl föraren som medpassagerare. Regelbunden biltvätt är även en av de viktigaste underhållsåtgärderna. Att tvätta en bil på en Teboil-servicestation är snabbt, enkelt och säkert.

 1. Maskintvätt är milt på bilens lack, eftersom moderna tvättmaskiner förtvättar sand och annan fast smuts med mycket vatten innan huvudtvätten. Teboil Tvätt är ett miljövänligt val eftersom vi endast använder godkända tvättmedelskombinationer och hanterar avloppsvatten i enlighet med föreskrifterna.

  Kom också ihåg Teboil Tvättpass, som ger dig förmåner vid var sjätte tvätt! Tvättpasset används på de flesta av våra tvättstationer.

  Sök efter närmaste biltvätt

  Tvättprogram – hitta det lämpligaste alternativet för din bil

 2. 1. Grundtvätt – För en bil som tvättas ofta och där lacken inte är särskilt smutsig.
 3. 2. Power wash – För en bil med lätt, lossande smuts på lacken.
 4. 3. Diamanttvätt – Power wash för en bil som behöver en noggrannare rengöring för att lösa upp ingrodd smuts.
 5. 4. Glanstvätt – Ofta den bästa tvätten på stationen. Den mångsidiga tvätten avslutas med borstvaxning som skyddar lacken och underlättar rengöringen.

Namnen på tvättprogrammen varierar något mellan stationerna. Vår personal hjälper dig gärna att välja rätt tvätt.

På bilens ytor uppkommer ett smutsigt fettlager från sand, damm, lera, snöslask, vägsalt och beck som dubbdäcken lösgör från asfalten. Fettlagret är svårt att få bort. Genom att tvätta din bil ungefär varannan vecka kan du bromsa korrosion, mattning av lacken samt spridning av skador orsakade av lösa stenar. Dessutom ger vaxning 2–4 gånger om året ett bra skydd för bilens lack; den vaxade ytan är vatten- och smutsavvisande och lättare att hålla ren.

Instruktioner för biltvätt

 1. 1. Se till att bilens dörrar och fönster är stängda och att eventuella antennen har tagits bort eller tryckts in. Ta också bort takräcke och annan extra utrustning. Vid behov kan du få hjälp av personalen.
 2. 2. Kom ihåg att aktivera centrallåset. Om bilens baklucka eller bensinlucka fungerar med touchknapp, förhindrar centrallåset dem från att öppnas av misstag av vattentrycket eller vid kontakt med borste.
 3. 3. Läs tvättinstruktionerna utanför tvättanläggningen noga innan du betalar för tvätt och repetera instruktionerna innan du kör in i biltvätten.
 4. 4. Mata in kortet i automaten eller knappa in sifferkoden.
 5. 5. Kör in i tvätten när den gröna lampan lyser. Kör så långt fram i hallen tills den röda STOP-lampan tänds. Stäng av motorn. Stanna kvar i bilen.
 6. 6. Om biltvätten avbryts ska du inte lämna bilen utan ring efter personalen. Det finns ett telefonnummer på väggen i tvätthallen.
 7. 7. När den gröna lampan lyser, kör ut ur tvätten och testa bromsarna.


LÄS ALLTID DE TVÄTTSPECIFIKA INSTRUKTIONERNA INNAN DU ANVÄNDER BILTVÄTTEN!

Om din bil är större än vanligt, kontrollera tvättmaskinens mått på plats.

På många driftsställen finns en biltvättmaskin av hög modell som också kan användas för att tvätta högre skåpbilar.

Vi ansvarar inte för skador som orsakats av att tvättinstruktionerna inte har följts.