Näin syntyi Suomen kenties paras burgeri

Teboil uudisti ruokalistansa kesällä 2021 Street food -henkisillä annoksilla, joissa erinomainen maku syntyy laadukkaista aineksista. Ruokalistan tähtiannos onkin burgeri, jota tituleerataan myös Suomen parhaaksi burgeriksi. 

Burgerin makumaailma sai inspiraationsa jenkeistä, ja resepti on rakennettu tunteella ja ajan kanssa. Haastattelimme uudistuneen menun äitiä, Teboilin kahvila- ja ravintolatuotteiden valikoimapäällikköä, Kirsi ”Kipa” Kurjenlahtea, kertomaan tarkemmin hehkutetusta burgerista.

”Raaka-aineet ovat tuoreita ja laadukkaita. Keittiössä valmistetaan tuote alusta alkaen käsityönä, esim. sipulit pikkelöidään itse. Annokset tehdään ohjeiden mukaan ja henkilöstön koulutukseen on panostettu tosi paljon. Koko Teboil on laittanut sydämensä mukaan tähän prosessiin.” Kipa kertoo ylpeänä.

VAIHTOEHTOINA ROSLUNDIN MEHEVÄ NAUDANLIHAPIHVI TAI BEYOND MEAT -KASVISPIHVI

Burgerin sisältä paljastuu Roslundin mehevä 160 g naudanlihapihvi, suussasulavaa Castello-cheddarjuustoa, Myrttisen maustekurkkua, salaattia ja pikkelöityä punasipulia. Kokonaisuuden kruunaa Teboilin oma majoneesi.

”Mulle on aina tärkeää, että kastikkeen täytyy olla niin hyvää, että siihen tulee muistijälki ja himo. Että sen muistaa ja sitä haluaa maistaa uudestaan. Kastike tehdään kehittämälläni reseptillä.” Kipa kertoo.

Uutuutena hampurilaisesta on tarjolla nyt myös Beyond meat -kasvispihvillä varustettu kasvisversio, joka ei jätä vannoutunutta lihansyöjääkään kylmäksi. Beyond meat -kasvispihvi on tuttu maailmalta – sen maku, ulkonäkö ja koostumus muistuttavat vahvasti lihapihviä. Näin rohkaistaan myös lihansyöjiä suosimaan välillä kasvisvaihtoehtoa.

”Vaikea sanoa, jos silmätkin söisi, että onko lihaburgeri vai kasvisburgeri” Kipa naurahtaa.

TEBOIL VIE HUOLTOASEMARUOAN AIVAN UUDELLE TASOLLE

Teboileilla on tankattu sekä autoja että ihmisiä vuosikymmenten ajan, ja uuden menun ansiosta Teboil viekin huoltoasemaruoan aivan uudelle tasolle – käsintehdyt annokset tuoreista raaka-aineista saavat matkatauon tuntumaan elämykseltä ja tämä näkyy myös asiakaskunnassa.

”Koen, että meidän laatu on ravintolatasoa. Haluamme erottautua sillä, että meillä on äärimmäisen laadukkaat raaka-aineet ja hintapiste on houkutteleva. Meillä on tosi hyvä asiakaskunta työmiehiä, mutta ruokalistauudistuksen myötä meillä on näkynyt yhä enemmän naisia ja nuoria. Silti halutaan ehdottomasti pitää huolta niistä meidän vakioasiakkaista, mutta myös uudistua ja pysyä ajan hermolla.” Kipa kertoo.

Suomen parhaimman burgerin lisäksi Teboil-asemilta löytyy myös valikoima muita herkullisia Street food -henkisiä annoksia kanakorista ikisuosikkiin, päivän leikkeeseen. Nämä eväät vakuuttavat myös oman elämänsä ruokakriitikot, ja annoksen jälkeen ajomatka jatkuu hyväntuulisena ja kylläisenä.

”Oon tosi onnellinen uudistuksesta, koska oon laittanut myös oman sydämeni likoon! Olen tehnyt tätä työtä Teboililla jo yli 8 vuotta, ja uudella ruokalistalla työn tulokset näkyvät!” Kipa summaa tyytyväisenä ruokalistauudistuksesta.