Yhtiö

Oy Teboil Ab maahantuo, markkinoi, myy ja jakelee öljy- ja energiatuotteita Suomessa. Vuonna 2019 yhtiön liikevaihto oli 2 miljardia euroa ja markkinaosuus 28 prosenttia.

Teboilin liiketoiminta jakautuu kolmeen liiketoimintayksikköön. Huoltoasema- ja automaattiliiketoiminta vastaa noin 450 liikepaikan huoltoasema-, automaatti- ja ammattiliikenteen D-automaattiverkostosta sekä Teboilin asiakaskorteista. Suoramyyntiliiketoiminta vastaa polttoöljyjen ja dieselin yritys- ja tukkumyynnistä, lämmitysöljyn kuluttajamyynnistä sekä nestekaasun myynnistä. Voiteluaineliiketoiminta vastaa moottoriajoneuvoissa, työkoneissa ja teollisuudessa käytettävien Teboil-voiteluaineiden markkinoinnista.

Teboil huoltaa autoja ja ihmisiä

Teboilin valtakunnallinen jakeluverkosto muodostuu 100 huoltoasemasta ja 217 automaattiasemasta, joista 69 on Teboil Express -automaattiasemia. Ammattiliikennettä palvelee 450 tankkauspaikkaa, joista varsinaisia D-automaatteja on 217.

Teboil-huoltoasemien tavoitteena on tarjota lähialueen parasta palvelua. Osaavan kauppiasyrittäjän johtama Teboil on mukava ja helppo nopean asioinnin paikka. Liikepaikasta riippuen aseman palveluihin kuuluu polttoaineiden lisäksi kahvio-ravintola, pikaruokaa, päivittäistavaroiden ja autotarvikkeiden myymälä sekä auton pesu ja huolto. Teboilin vankkaa asemaa luotettavana autonhuoltopaikkana vahvistaa Örum Oy, jonka myötä Teboilin huoltokeskukset toimivat Autoasi-tuotemerkin alla.

Markkinaosuudet öljytuotteiden kotimaan myynnistä

Teboil 31.12.2019 Markkinaosuus
Bensiini 15,6 %
Dieselöljy 26,8 %
Kevyt polttoöljy 37,7 %
Raskas polttoöljy (vähärikkinen) 45,0 %
Nestekaasu 40,1 %
Voiteluaineet 25,5 %