Teboil-huoltamoiden lounaspöytä uudistettiin rakkaudesta ruokaan

Teboil-asemien lounaspöydässä maistuvat nyt tuoreet, raikkaat ja entistä terveellisemmät ruoat. Uudistuksen inspiraationa oli ennen kaikkea intohimo hyviin makuihin.

Teboilin uudistuneen lounaspöydän keskiössä on salaattipöytä, jossa on runsautta ja uusia makuja. Myös lämpimiin ruokiin on tuotu vivahteita, sillä turvallisten kotiruokien ohella vaihtoehtona on nyt jännittäviä ruokalajeja maailmalta.

Valikoimapäällikkö Kirsi Kurjenlahti on nainen uudistuneen lounaan takana. Taustaltaan hän on keittiöesimies, mutta käyttää itsestään mielellään nimitystä kiertävä keittäjä.

”Vietän paljon aikaa asemilla soppakauha kädessä. Opastan ja ohjeistan, teemme yhdessä hyviä juttuja”, Kurjenlahti iloitsee. Hän on kehittänyt Teboil-huoltamoiden kahvila- ja ravintolatoimintaa viiden vuoden ajan.

Uudet vaihtoehdot ovat jo tuoneet asemille uusia asiakkaita. Pöytien ääressä näkee muun muassa entistä enemmän naisia, jotka arvostavat keveyttä ja terveellisiä ruokia. Arkilounaan nauttijoiden ohella Teboil houkuttaa lounaspaikkana reissaajia, esimerkiksi perheitä.

Terveellinen lounas maku edellä

Kirsi Kurjenlahti korostaa, että ruoan pitää maistua.

”Maku on ykkösjuttu. Haluan kunnianhimoa meidän kokeille ja keittiömestareille. Jos rakastaa mitä tekee, voi huoltoasemallakin tehdä älyttömän hyvää ruokaa”, hän valottaa ajatusmaailmaansa.

Kurjenlahden mukaan ruoan on oltava aina tuoretta ja raikasta. Lisäksi sen pitää näyttää hyvältä, ja iltapäivän viimeisenkin asiakkaan pitää saada lounaspöydästä laatua.

Salaattibuffetiin Kurjenlahti on tuonut väriä ja valikoiman monipuolisuutta. Uusia sävyjä saadaan entistä rohkeammasta maustamisesta, esimerkiksi etnisistä aromeista. Tarjolla on aina ruokaisia valmiiksi sekoitettuja salaatteja, joissa on usein mukana terveellisiä proteiininlähteitä kuten papuja, linssejä tai siemeniä.

Teboil HeVimpi lounas  Teboil HeVimpi lounas

Uudistuksen nimenä on HeVimpi lounas, millä korostetaan hedelmien ja vihannesten roolia. Laadukas valikoima on jo muuttanutkin asiakkaiden käyttäytymistä. Nyt myös vannoutuneet uunimakkaran ystävät kokoavat lautaselleen entistä värikkäämmän kokonaisuuden.

Teboil HeVimpi lounas  Teboil HeVimpi lounas

Teboil haki inspiraatiota maailmalta

Kurjenlahti kertoo, että hän saa listojen resepteihin inspiraatiota kirjoista ja maailmalta. Esimerkiksi New Orleansin matkalta tarttui mukaan ideoita jambalayojen ja gumbojen resepteihin. Muistiin piirtyneitä vaikutteita voi kotona soveltaa kotimaisista raaka-aineista.

”Saatan kokeilla villisti erilaisia makuja. Kun löydän uusia mausteita, testaan niitä, ja tuloksena voi olla ihan hittijuttu”, Kurjenlahti nauraa.

Ruoanlaitto on Kurjenlahdelle käsityötä. Hän ei halua käyttää purkkeihin säilöttyjä tuotteita tai teollisia oikopolkuja kuten valmiita perunasalaatteja. Kokin oman leiman pitää tuntua.

Kokin kädenjäljen korostaminen tarkoittaa myös sitä, että Teboil-asemien paikalliset keittiömestarit saavat käyttää omaa inspiraatiotaan ja luovuuttaan.

”Viimeinen silaus on aina kokin kädessä. Ruokaa pitää tehdä rakkaudella ja ammattiylpeyden pitää lähteä kauhan varresta. Kokki antaa oman fiiliksensä ja viimeisen silauksen”, Kurjenlahti painottaa.