Tuemme lasten harrastustoimintaa

Marras-joulukuussa tuemme vähävaraisten perheiden lasten harrastuksia. Netin kautta tilatuista uusista kanta-asiakaskorteista lahjoitamme 1 € / kortti Hopelle. Järjestö toimii vapaaehtoisvoimin yhdessä yhteiseksi hyväksi ja auttaa vähävaraisia lapsiperheitä. Järjestöön voit tutustua tarkemmin täältä. Laitetaan siis yhdessä hyvä kiertämään! Hae asiakaskorttia tai tuo vaikkapa ystäväsi kahvittelemaan kanssasi Teboilille marras-joulukuun aikana.

Lahjoitamme jokaisesta nimetystä marras-joulukuun kahvion kampanjatuotteista 10 senttiä vähävaraisten lasten harrastustoimintaan vuodelle 2022 Hope ry:n kautta.

Äiti, miks mä en pääse?

Hope-yhdistys antaa lapsille tasa-arvoisemmat mahdollisuudet arkeen. Järjestössä 10 vuotta vaikuttanut toiminnanjohtaja Eveliina Hostila toteaa vakavaan sävyyn, että lapsiperheköyhyys on hyvin haitallista eikä sitä ole valitettavasti saatu yhteiskunnastamme kitkettyä. Avun tarve on vuosien aikana kasvanut jatkuvasti. Hopen 20 toimipistettä auttavat vähävaraisia lapsiperheitä kahden vakituisen työntekijän ja noin 650 henkilön vapaaehtoisvoimin.

Tiedustelimme Hostilalta, minkä verran lasten eriarvoisuus näkyy lasten harrastustoiminnassa:

“Kyllä se näkyy, valitettavasti. Harrastukset, joita Hope tukee ovat hyvin laidasta laitaan, kunkin lapsen mielenkiinnon mukaan. Ne voivat olla kerhotoiminnasta urheiluun, ja valtaosa tukea saavista perheistä ovat niitä, joissa lapsen harrastus uhkaa loppua taloudellisista syistä. Eriarvoisuus näkyy myös siinä, että monella lapsella ei ole mahdollisuutta sellaiseen harrastukseen, jota haluaisi harrastaa.”

Järjestö on riippuvainen medianäkyvyydestä, sillä siten mahdollisimman moni saa tiedon sen toiminnasta. Mikäli itse vaikutat jossakin yrityksessä, joka voisi auttaa järjestöä pääsemään esiin, nyt siihen olisi hyvä tilaisuus! Mikäli sinulla ei ole siihen mahdollisuutta, niin Hopen sivuilla voit ilmoittautua myös vapaaehtoistyöhön tai tehdä rahalahjoituksen.

Toivomme Hopelle paljon näkyvyyttä ja apua tarjoavia henkilöitä. Mikäli olet itse siinä tilanteessa, että tarvitset apua, niin Hope tarjoaa sitä matalalla kynnyksellä. Monimutkaisia ja useita lomakkeita ei vaadita, vaan kaikki onnistuu Hostilan mukaan yhdellä nettilomakkeella. Mitään palkkalaskelmia tai verotodistuksia ei tarvita. Hakemukset käsitellään vapaaehtoisvoimin, ja mahdollisesti tarvittavat lisäkysymykset käydään läpi yhdessä avuntarvitsijan kanssa.

“Kyllä sä pääset.”