Perustietoa lämmitysöljystä

Kesälaatu on hieman edullisempaa kuin talvilaatu, mutta nimensä mukaisesti talvilaatu kestää kylmää paremmin. Oikean öljylaadun valinnassa ratkaisevaa on öljysäiliön sijainti ja öljyn varastointilämpötila. Jos säiliö on lämpimässä sisätilassa, pärjää kesälaadulla ympäri vuoden. Useimmissa maanalaisissa säiliöissä voi myös käyttää kesälaatua koko vuoden. Mikäli säiliö on ulkona maan pinnalla ja pitkään kylmälle alttiina, kannattaa siirtyä talvilaatuun pakkasten alkaessa.

Samepiste ja suodatettavuus

Kylmäkesto-ominaisuudet ilmaistaan samepisteenä ja suodatettavuutena. Samepiste kertoo pakkaskestävyyden eli rajan, jota kylmemmässä kyseisen öljylaadun hiilivedyt alkavat kiteytyä. Suodatettavuus on asteluku, johon asti öljy säilyy käytettävänä. Kovemmassa pakkasessa öljy alkaa jähmettyä. Kesälaatuistenkin Teboil-lämmitysöljyjen samepiste ja suodatettavuus kestävät hyvin kylmää.

Lisäaineistus

Kevyt polttoöljy tarvitsee lisäaineita kestääkseen varastointia ja kylmää paremmin. Esimerkiksi Teboilin lämmitysöljyissä on monipuolinen lisäaineistus, joka mm. varastoinnissa säilyttää öljyn korkealaatuisena ja suojaa öljysäiliötä korroosiolta.