Asiakasreferenssi: Suomen Sokeri Oy:n sokeripuhdistamo käyttää Teboilin kevyttä polttoöljyä

Suuri osa Suomessa myytävistä sokeri- ja siirappituotteista valmistetaan Suomen Sokeri Oy:n Porkkalan sokeripuhdistamossa Kirkkonummen Kantvikissa. Suomen ainoan sokeripuhdistamon kapasiteetti on noin 650 tonnia vuorokaudessa. Raaka-aineina käytetään ruokoraakasokeria sekä juurikas- ja teollisuuskidesokeria.

Suomen Sokeri on yhtä välivuotta lukuun ottamatta ollut Teboilin polttoöljyasiakas jo 27 vuoden ajan. ”Aikaisemmin tuotantoa pyöritettiin Teboilin raskaalla polttoöljyllä, mutta keväällä 2014 vaihdoimme ympäristösyistä kevyeen polttoöljyyn”, kertoo sokeripuhdistamon voimalaitospäällikkö Jouni Koivisto.

”Ympäristölupamääräykset antavat raja-arvot, mitä piipusta saa tulla, ja rikittömään kevyeen polttoöljyyn siirtymällä saimme vähennettyä radikaalisti kaikkia päästöjä.”

Koivisto toteaa, että vaikka kevyt polttoöljy on kalliimpaa kuin raskas polttoöljy, hintaeroa tasoittaa huoltotarpeen väheneminen sekä se, että kevyttä polttoöljyä ei tarvitse lämmittää kuten raskasta polttoöljyä.

”Kuten asiakassuhteen pituudesta voi päätellä, olemme olleet Teboiliin hyvin tyytyväisiä. Tuotteen hinnan ja laadun pitää olla totta kai kunnossa, mutta niiden lisäksi arvostamme Teboililta saamaamme hyvää ja luotettavaa palvelua”, Jouni Koivisto kiittää.

www.nordicsugar.fi