Asiakasreferenssi: Sucros Oy:n sokeritehtaan tuotanto pyörii Teboilin raskaalla polttoöljyllä

Sucros Oy tuottaa kotimaisesta sokerijuurikkaasta hienoa kidesokeria teollisuudelle sekä kotitalouksille reilut 80 miljoonaa kiloa vuodessa. Sucros Oy:n Säkylän tehdas on maailman pohjoisin ja Suomen ainoa sokeritehdas.

Tuotantokauden aikana, syyskuun lopusta joulukuun puoliväliin, tehdas on käynnissä ympäri vuorokauden seitsemänä päivänä viikossa. Muodonmuutos sokerijuurikkaasta kiteiseksi sokeriksi kestää noin 12 tuntia. Vuorokaudessa käsitellään noin 8.000 tonnia juurikkaita, joista saadaan 1.200 tonnia valmista sokeria.

Tehtaan tuotantoa on pyöritetty jo kolmen vuosikymmenen ajan Teboilin raskaalla polttoöljyllä. ”Jonkin verran ostamme Teboilista myös kevyttä polttoöljyä ja dieseliä, mutta päätuote on raskas polttoöljy, jota kiivaimmalla tuotantokaudella kuluu 120.000 litraa vuorokaudessa”, kertoo tehtaan tuotantopäällikkö Markku Haikonen.

Haikosen mukaan pitkä asiakassuhde Teboiliin on kolmen tekijän summa: ”Hinta, laatu ja palvelu! Ja aivan avainasemassa on palvelun luotettavuus – että asiat tehdään niin kuin on sovittu."

www.sucros.fi

kuva: Nordic Sugarin kuvapankki