Pesetä autosi

Suomen vaihtelevissa keleissä auton pesu ei ole vain ulkonäkökysymys, vaan säännöllinen pesu on yksi tärkeimmistä huoltotoimenpiteistä.

Auton pinnoille syntyy hiekasta, pölystä, kurasta, loskasta, maantiesuolasta ja nastarenkaiden irrottamasta asfalttipiestä vaikeasti irtoava rasvainen likakerros. Pesemällä autosi noin kahden viikon välein voit hidastaa maalipinnan himmenemistä, irtokivien aiheuttamien vaurioiden leviämistä ja muuta autonkorin korroosiota. Lisäksi vahaus 2-4 kertaa vuodessa antaa hyvän suojan auton maalipinnalle; vahattu pinta hylkii vettä ja likaa ja on helpompi pitää puhtaana.

Auton pesu Teboil-huoltoasemalla on nopeaa, vaivatonta ja turvallista. Monelle yllätykseksi koneellinen pesu on jopa hellävaraisempi auton maalipinnalle kuin käsipesu kotioloissa, sillä nykyaikaisilla pesukoneilla hiekka ym. kiinteä lika esipestään maalipinnasta kemikaalien ja painepesun avulla runsaasti vettä käyttäen ennen varsinaista pesua.

Teboil Pesu on kotipesua parempi vaihtoehto myös ympäristön kannalta. Kotipesussa pihoilla ja autotalleissa pesuaineet, liuottimet, sampoot, vahat ja huuhteluaineet päätyvät yleensä jäteveden mukana suoraan maahan tai yleiseen viemäriverkkoon. Teboil käyttää vain hyväksyttyjä pesuaineyhdistelmiä ja huolehtii jätevesien käsittelystä määräysten mukaisella tavalla. Öljynerotin erottaa jätevedestä muun muassa pesuliuottimet ja liuenneet öljyt, jotka toimitetaan asianmukaiseen jatkokäsittelyyn.

Katso tästä kaikki Teboil-huoltoasemat, joissa on autonpesukone >>

Muista myös Teboil Pesupassi, jolla saat etua joka kuudennesta pesusta!

4 x Teboilin pesuohjelma – löydä autollesi sopivin:
  1. Peruspesu – Autolle, jota pestään usein, eikä maalipinta ole kovin likainen.
  2. Tehopesu – Autolle, jonka maalipinnassa on kevyttä, helposti irtoavaa likaa.
  3. Timanttipesu – Tehopesu autolle, joka tarvitsee perusteellisemman puhdistuksen pinttyneen lian irrottamiseksi.
  4. Kiiltopesu – Usein aseman paras pesu. Monipuolinen pesu viimeistellään maalipintaa suojaavalla ja puhdistusta helpottavalla harjavahauksella.

Monilta liikepaikoilla löytyy korkeaa mallia oleva pesukone, jolla voidaan pestä myös korotettuja pakettiautoja.

TUTUSTU AINA PESULAKOHTAISIIN OHJEISIIN ENNEN AUTOPESUN KÄYTTÖÄ!

  1. Irrota antennit, kattoteline ja muut lisävarusteet. Opastusta saat henkilökunnalta. Kysy myös lisävarusteiden ja erikoisautojen pesumahdollisuutta.
  2. Tutustu tarkasti pesulan ulkopuolella oleviin pesuohjeisiin ennen pesun maksamista.
  3. Syötä kortti automaattiin tai näppäile numerokoodi. Aja pesuun. Älä poistu autosta pesun aikana.
  4. Pesun jälkeen aja ulos ja kokeile jarruja.

Monilta liikepaikoilta löytyy korkeaa mallia oleva pesukone, jolla voidaan pestä myös korotettuja pakettiautoja.

Teboil Rekkapesu

Teboil on tuonut uudenlaisen palvelun myös ammattiautoilijoille. Teboil Avian (Nuolitie 11, Vantaa) Teboil Rekkapesussa kaiken kokoiset ja muotoiset autot saadaan puhtaiksi. Lisäksi huoltoasemalla on tehokkaat kuumavesipesurit käsin pestäviin kohteisiin. Kuljetuskaluston pesun lisäksi myös kuljettajilla on peseytymismahdollisuus Teboil Avian suihkutiloissa.