Lea & Jyrki Meronen, Teboil Jämsä

Vuoden Teboil-kauppias 2012.

”Paremmasta en tiedä, kun en ole muuta koskaan tehnyt”, toisen polven Teboil-kauppias Jyrki Meronen naurahtaa. ”Mutta totta puhuen olen kyllä aina tuntenut olevani juuri oikealla alalla.”

Jyrkin vanhemmat Unto ja Anna-Liisa Meronen aloittivat Teboil-kauppiaina Jämsänkoskella 1969, ja heti seuraavana vuonna myös Jämsässä.

”Ala kiehtoi minua ihan pikkupojasta asti ja olin huoltamolla ensimmäisen kerran kesätöissä jo 12-vuotiaana. Kauppiasvastuu siirtyi vanhemmiltani minulle 1988, jolloin vaimoni Leakin tuli mukaan yritykseen. Viime vuosina myös kaikki kolme lastamme ovat työskennelleen huoltamolla opiskelujen välissä ja keränneet työkokemusta.”

Yrityksen yli 50 toimintavuoden aikana koko huoltamoala on kokenut suuria muutoksia.

Meroset ovat vastanneet kiristyvään kilpailuun isoin investoinnein ja toimintaa laajentaen. Vuosituhannen vaihteen jälkeen on uudistettu mittarikenttä, rakennettu autopesuhalli sekä laajennusosa automyynnille ja -huollolle, ja viimeisimpänä panostettu ravintolapuoleen.

”Nyt meillä on monta vahvaa tukijalkaa: hyvä, perinteikäs liikepaikka, Ford-myynti ja -huolto, monimerkkihuolto, moderni autopesu, ammattiliikenteen D-automaatti, kahvio-ravintola sekä tietysti meidän upea, osaava henkilökunta. Mutta parantamisen varaa on silti aina. Ei saa urautua, vaan koko ajan pitää yrittää keksiä jotain uutta”, Jyrki toteaa.

”Päivät ovat todella työntäyteisiä, mutta yritän silti olla läsnä asiakkaille niin paljon kuin mahdollista, sillä palkitsevinta tässä työssä ovat juuri asiakaskohtaamiset ja heiltä saatu hyvä palaute.”

Vapaa-ajallaan kauppiaspariskunta rentoutuu kesällä moottoripyörän satulassa ja talvisin hiihtoladuilla.

Teboil Jämsä

Jyrki Meronen: ”Yrityksemme Seppolan Auto Oy täyttää 50 vuonna 22.3.2019. Haluan kiittää asiakkaitamme, kaikkia meillä työskennelleitä henkilöitä, yhteistyökumppaneita sekä Oy Teboil Ab:n entistä ja nykyistä henkilöstöä, joiden kanssa meillä on ollut ilo vuosien varrella tehdä yhteistyötä.”