Ville Hynninen, Teboil Turku Rautatehtaankatu

Kun Ville Hynninen aloitti Turussa Rautatehtaankadun Teboil-kauppiaana, lounaita myytiin päivässä 40. Nykyään Teboil Herkkuna tunnetulla asemalla käy päivittäin yli 300 lounastavaa asiakasta.
”Osaava kokki on tärkeä osa menestystä”, Ville kertoo. ”Kun kokkimme Jukka on työvuorossa, ruuan mausta tulee aina kehuja, eikä biojäte pauku.” 

”Maustaminen on tosi tärkeää”, Jukka kertoo ja jatkaa, että itse tehdyt ruuat takaavat hyvän maun. Esimerkiksi lihapullat ja murekkeet tehdään asemalla alusta lähtien itse, ja päivittäin myös leivotaan leivät ja paistetaan pullat, puustit ja munkit omalla reseptillä valmistetuista taikinoista.

Seuraavan viikon ruokalista suunnitellaan edellisellä viikolla. Kolmen vuoden aikana ei ole ollut kahta samanlaista lounasviikkoa, vaikkakin kanta-asiakkaat voivat luottaa tiettyihin rutiineihin: tiistaisin on lohikeittoa, torstaisin hernerokkaa ja perjantaisin on mättöpäivä, jolloin tarjolla on esimerkiksi hampurilaisia, hodareita ja wingsejä. Lounaspöydästä löytyy aina kevyitäkin vaihtoehtoja, salaattipöytä on runsas, raikas ja näyttävä. Lisäksi keittiö tekee tilauksesta myös lounasruuan gluteenittomana tai vegaanisena.

Teboil Turku Rautatehtaankatu


Ruokien näyttävä esillelaitto ja siisteys ovat myös keskeistä.
”Uudet asiakkaat käyvät ensin katsomassa lounaspöydän ja tekevät sitten ostopäätöksen”, Ville kertoo.
Lounaspassilla palkitaan uskolliset asiakkaat, sillä joka 11. ateria on lounaspassilla ilmainen.

Kauppiaaksi Ville päätyi kymmenen koti-isänä vietetyn vuoden jälkeen.
”Opin vanhoilla päivillä miten lapsia tehdään” kolmen lapsen isä nauraa. Eräänä päivänä kuopus oli kerhossa ja Villellä hetki aikaa lukea sanomalehteä. Silmiin osui Teboilin kauppiasilmoitus.
”Jätin heti yhteydenottopyynnön.” 

Ennen koti-isyyttä Ville toimi ravintolapuolen yrittäjänä pitäen karkkikauppaa ja tehden pizza-, Sodexho-, Restel- ja jäähalliyhteistyötä. Ville puhuu paljon myös numeroiden ymmärtämisestä bisneksessä.
”Mä olen numeroihminen. Lasken asiat aina auki. Äitini oli kirjanpitäjä ja seurasin hänen työtään paljon. Numeroiden lisäksi pitää olla luovuutta ja siinä kokki Jukka astuu kuvioihin.”

Yrittäjyyteen kuuluu myös jatkuva kehittäminen.
”Perjantait olivat meillä aluksi hiljaisia päiviä. Kerran kokeilimme tarjota hampurilaisia ja wingsejä. Asiakkailta tuli palautetta, että saisiko tällaista ensi viikollakin. Siitä se lähti, nyt perjantai on yksi suosituimpia lounaspäiviä. Nyt teemme duunia aamiaisen kanssa. Aluksi aamiaisia meni 1-2 päivässä. Nyt arkiaamuisin niitä myydään jo lähemmäs parisenkymmentä, mutta kehitettävää tässä on”