Kaikkea kivaa kesään

Kesä on täällä ja hellettä riittää! Kesä on mitä parasta aikaa kotimaanmatkailulle. Haastattelimme kolmea Teboil-kauppiasta eri puolilta Suomea – he jakoivat parhaat vinkkinsä oman paikkakuntansa matkailuun, joiden parissa viihtyy koko perhe.  

Jos matkakohde on vielä mietinnässä, nappaa alta vinkit ihaniin kesäretkiin paikallisten Teboil-kauppiaiden suosituksista!

Suomen kartta jossa merkitty Levi Lappeenranta ja Suonenjoki

LAPPEENRANTA

Tomi Miettinen on ollut Teboil Lappeenranta Pallon kauppias jo 11 vuotta. Pallon Teboil on Lappeenrannan ainoa palveleva Teboil-asema, ja aseman erikoisuus on thaimaalainen kauppa, josta löytyy erikoisiakin itämaisia herkkuja kokeilevalle kokille.

”Lappeenranta on loistava kesäkaupunki ja täällä kannattaa ehdottomasti suunnata kohti satamaa – sieltä löytyy Suomen suurin hiekkalinna ja satama on kesäisin Lappeenrannan sydän”, Tomi kertoo.

Tomin mukaan satamassa tai kauppatorilla kannattaa myös laittaa testiin paikallinen herkku vety: lihapiirakka kinkulla ja munalla. Hiekkalinnan vierestä löytyy myös pomppulinnapuisto ja karuselleja, joten lapset viihtyvät varmasti. Myllysaaressa voi käydä uimassa helteen yllättäessä ja sieltä löytyy padel-kenttiäkin, jos haluaa aktiivisempaa tekemistä.

”Ajomatkalla kannattaa poiketa myös meille pullakahville, mehevälle burgerille tai lounaalle. Meillä on normaalisti myös joka toinen lauantai Thaimaa-ruokapäivä, jolloin lounaspöydästä pääsee maistelemaan itämaisia herkkuja. Nyt kesäaikaan viikonloppulounaan ollessa tauolla, itämaista ruokaa on usein lounaspöydässä toisena vaihtoehtona.” 

SUONENJOKI

Suonenjoen Teboil-asemaa pyörittää iloisella ja rennolla otteella kauppias Heidi Räsänen. Asema on paikkakunnan sydän ja paikallisten kohtaamispaikka, jossa istutaan iltaa ja nähdään ystäviä.

”Meillä asiakaskunta on pitkälti uskollisia vakioasiakkaita, jotka käyvät kerran tai jopa useammin päivässä. Meiltä löytyy maukasta ruokaa joka makuun ja lauantaisin lapsille pystytetään pomppulinna. Pihalla on myös jäätelökioski, josta saa viileän jälkiruoan maukkaan aterian painikkeeksi. Aurinkoterassi palmuillakin löytyy, joten täällä kelpaa kyllä paistatella päivää”, Heidi kertoo ylpeänä.

Kesä Suonenjoella näyttää vilkkaalta. Mansikkakarnevaalit, Suonenjoen omat festarit, lähestyvät kovaa vauhtia ja kuljettavat paikalle turistin jos toisenkin.

”Tänäkin vuonna siellä on vaikka mitä huippuartisteja”, Heidi kertoo.

Suonenjoella riittää kaunista ja puhdasta luontoa. Esimerkiksi Lintharjun ulkoilualueelta löytyy paljon erilaisia metsäreittejä ja paikka on myös kauppiaan oma suosikki. Läheltä löytyy myös Etelä-Konneveden kansallispuisto, jossa pääsee ihailemaan upeita järvimaisemia.

”Lapsille suosittelen ehdottomasti aivan meidän Teboilin takaa löytyvää uimarantaa, jossa on iso vesiliukumäki. Se on omienkin lasten suosikki. Vanhamäen kartanolta löytyy maukasta lounasta, leikkipuistoja ja hevostalli, joten sekin on visiitin arvoinen paikka.” 

LEVI

Levin Poronportin Teboilin, Poron Bensiksen, kauppias Mika Latva on luotsannut aseman uuteen uskoon viimeisen 7 vuoden aikana. Liikenneasema Poronportista löytyy kaikkea ruokakaupasta parturi-kampaamoon.

 ”Levin Poronportti on täyden palvelun liikekeskus ja ruokaakin löytyy taatusti joka makuun. Kun Leville tulee ja pysähtyy täällä, saa varmasti kaiken mitä Leville voi tarvita polkupyörä- ja moottorikelkkavuokrausta myöten.”

Parhaaksi kesäkohteeksi Levillä Mika mainitsee tonttujen ja maahisten salaisen maailman Tonttulan. Elämyskeskuksessa on muun muassa kotieläinpuisto, rantasauna, kullanhuuhdontaa ja lasipyramidimajoitus. Paikan ravintolassa on ikuinen joulu – työntekijätkin ovat tonttuja! Elämyskeskuksessa olevaan piparkakkutaloon pääsee sisälle paistamaan itse pipareita ja Tonttukoulussa lapset voivat opiskella tontuiksi.

”Tonttulassa on erilaisia nähtävyyksiä yli 40 ja elämyksiä riittää kaikenikäisille koko päiväksi”, kauppias kertoo.

Lisäksi Levi Activity Park -seikkailupuistosta löytyy tekemistä hurjista köysiradoista maastopyöräilyyn ja frisbeegolfiin.

”Meidän asemalla pysähtyessä kannattaa ehdottomasti testata paikallinen perinneherkku eli poronkäristys pottuvoilla. Lisäksi meidän burgerit keräävät jatkuvasti kehuja ja hämmästystä vaativammiltakin herkkusuilta”, Mika suosittelee ylpeänä.

Saitko ideoita kesän kotimaanmatkailuun? Katso alta vielä asemien osoitteet, ja merkkaa taukopaikat karttaan ajomatkan varrelle!